Verdachte 1
Verdachte 1 Politie.nl

Politie deelt foto’s van overval op supermarkt Lindenlaan in Amstelveen

5 april 2021 om 10:30 Overig

AMSTELVEEN De politie deelt heftige beelden van een overval op een supermarkt op de Lindenlaan in Amstelveen. In de vroege avond van maandag 25 januari bedreigden twee nog onbekende mannen een supermarktmedewerker en een klant met een groot keukenmes. Het rechercheteam hoopt dat er mensen zijn die deze twee verdachten op de beelden kennen of herkennen.

Die avond kwamen rond 19.15 uur de mannen de winkel binnen. De langste van de twee, verdachte 1, liep voorop en haalde meteen een groen keukenmes uit de voorkant van zijn broek. Achter hem liep de ander: verdachte 2. Verdachte 1 liep direct naar de enige kassa die open was, bedreigde de kassière met het mes en zei dat ze de kassa moest openen. Ook de klant die bij de kassa stond werd bedreigd. Vervolgens graaide verdachte 1 een paar keer in de kassa en haalde er briefgeld uit. Het geld werd in een plastic tas gestopt, die verdachte 2 hem had aangereikt. Vervolgens verliet het duo rennend de supermarkt. De eerder bedreigde klant gaf verdachte 1 nog een schop tegen zijn been bij het verlaten van de winkel, maar dat hield de man niet tegen.

HEFTIG De overval was een bijzonder heftige ervaring, voor zowel het personeel als de klanten. Zij stonden oog in oog met de man die met een groot mes  in hun richting wees en ermee zwaaide. Vooral voor de kassière was het angstaanjagende: de man sloeg haar met het grote mes op haar schouder, toen hij haar maande om de kassa open te maken.

SIGNALEMENTEN In deze zaak zijn er twee verdachten. Hun signalement is als volgt.
Verdachte 1: Man 1,75 – 1,85 meter lang, smal postuur, donkere schoenen en kleding, waaronder een trui, vest of hoodie van het merk FILA. Hij droeg skelet-achtige gezichtsbedekking en een zwarte capuchon, doorzichtige vinyl wegwerphandschoenen en bedreigde de kassière en de klant met een groen keukenmes.

Verdachte 2: Man 1,65 – 1,70 meter lang. Hij heeft een normaal postuur, droeg donkere schoenen en kleding, waaronder een trui, vest of hoodie van het merk Puma, een donkere broek met drie strepen op de zijkant, vermoedelijk van het merk Adidas. Hij droeg gezichtsbedekking, een zwarte capuchon en zwarte handschoenen. Hij gaf een zwarte plastic tas met witte opdruk en een witte binnenkant aan verdachte 1.

VRAGEN Gedurende de overval, maar ook op straat ervoor, zijn de twee verdachten vrijwel onherkenbaar in beeld. Wie kent of herkent desondanks toch deze twee mannen, afzonderlijk van elkaar of in combinatie met elkaar? Wellicht dat iemand de combinatie van (merk)kleding, het signalement of het groene keukenmes en de vinyl handschoenen bekend voorkomt. Deze of andere informatie in deze zaak kan doorgegeven worden aan de politie via het tipformulier. Informatie kan ook telefonisch doorgegeven worden via de opsporingstiplijn: 0800-6070 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.


Verdachte 2 - Politie.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie