Regenboogvlaggen in de Aagje Dekenlaan in Bovenkerk.
Regenboogvlaggen in de Aagje Dekenlaan in Bovenkerk. Cestine Prins

Aagje Dekenlaan in Bovenkerk vol regenboogvlaggen

2 april 2021 om 11:00 Overig

AMSTELVEEN Diverse bewoners van de Aagje Dekenlaan in Bovenkerk gaven gisteren gehoor aan de oproep om de regenboogvlag uit te hangen vanwege het 20-jarig bestaan van het homohuwelijk. Op 1 april was het precies 20 jaar geleden dat het in Nederland voor mensen van gelijk geslacht mogelijk werd voor de burgerlijke stand in het huwelijk te treden.  

Tijdens de raadsvergadering in maart vroegen de gemeenteraadsleden Ilika Polderman(GroenLinks), Robert Zuidbroek (D66) en Esther Veenboer (PvdA) aan de gemeente om door het hijsen van de regenboogvlag aandacht te besteden aan dit jubileum. De vlag symboliseert dat iedereen zichzelf mag zijn en zich sociaal veilig en geaccepteerd moet kunnen voelen. De raadsleden volgden met hun verzoek een oproep van belangenorganisatie COC Nederland, de Amsterdamse welzijnsstichting SOOZ (Stichting Sociaal Ondernemend Opbouwwerk Zuid) en de Gay Krant. Daarop riep ook Amstelveen inwoners, bedrijven en instellingen op om 1 april massaal de regenboogvlag uit te hangen. 

Bij het raadhuis werd gistermorgen de kleurrijke vlag gehesen door de drie initiatiefnemers Polderman, Zuidbroek en Veenboer. Ze deden dat in het bijzijn van burgemeester Tjapko Poppens, wethouder Floor Gordon en wethouder Marijn van Ballegooijen. Ook bij onder meer scholengemeenschap Panta Rhei, wijkcentrum Westend, basisschool De Westwijzer en Buurtkamer/MOC Participe hingen de regenboogvlag uit.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie