Afbeelding
Politie Amstelveen

Ruim 300 wietplanten aangetroffen in hennepkwekerij Westwijk

31 maart 2021 om 07:53 Overig

AMSTELVEEN Naar aanleiding van een melding via Meld Misdaad Anoniem is de politie een onderzoek begonnen naar een woning aan de Bertha von Suttnerlaan in Amstelveen.

Een oplettende burger had regelmatig vreemde zaken rondom de woning gezien. Zo werden er op verschillende tijdstippen dozen naar binnen en naar buiten gedragen. Ook hing er af en toe een hennepgeur rond de woning. Uit verder onderzoek ontstond ook het vermoeden dat er een hennepplantage in de woning aanwezig was. Donderdag 25 maart ging de politie op onderzoek in de woning en trof daar inderdaad een in werking zijnde hennepplantage aan. In de woning was een man aanwezig, hij is direct aangehouden.

Uiteindelijk werden er ruim 300 planten in de woning aangetroffen. Door het maken van een ‘bestuurlijke rapportage’ werd de gemeente Amstelveen verzocht om de woning te sluiten. Dit jaar heeft de burgemeester al 8 panden laten sluiten vanwege hennep- en drugsgerelateerde activiteiten. Burgemeester Tjapko Poppens: “Met de sluitingen wil de gemeente criminaliteit en overlast voor de buurt tegengaan en voorkomen dat woningen opnieuw voor illegale activiteiten worden gebruikt. In Amstelveen willen we geen handel in drugs. Daarom is de woning vrijdag per direct gesloten.” De sluiting is voor drie maanden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie