Wethouder Frank Berkhout overhandigt het Young Leaders-certificaat aan een van de zes deelnemers van de eerste lichting.
Wethouder Frank Berkhout overhandigt het Young Leaders-certificaat aan een van de zes deelnemers van de eerste lichting. Gemeente Amstelveen

Eerste lichting Amstelveense jongeren rondt training ‘Young Leaders’ af

20 maart 2021 om 10:00 Overig

AMSTELVEEN  Wethouder jeugd Frank Berkhout heeft aan zes jongeren uit Amstelveen het Young Leaders-certificaat overhandigd. Ze vormen de eerste lichting ‘jonge leiders’ in Amstelveen die de leiderschapstraining heeft gevolgd. Doel van de training is om jongeren te stimuleren in hun ontwikkeling tot zelfbewuste personen die verantwoordelijkheid willen nemen in hun buurt. Ze worden uitgedaagd om hun kwaliteiten en de nieuwe vaardigheden die ze hebben geleerd in te zetten voor hun eigen woonplaats.

Wethouder Frank Berkhout (Jeugd) is trots op deze eerste groep en vindt het een goede aftrap voor toekomstige groepen. “Het is belangrijk dat we jongeren betrekken bij en laten participeren in hun buurt, wijk en woonplaats. Dat we naar ze luisteren en dat ze mee kunnen denken en doen. Deze leiderschapstraining geeft ze daar de tools voor.”

VOOR JEZELF STAAN “Leiderschap betekent dat je voor jezelf gaat staan. Dat je durft te zeggen ‘dit ben ik, daar mag iedereen wat van vinden, maar ik vind mezelf goed of zelfs geweldig,” aldus de wethouder. Hij was onder de indruk dat de deelnemers zich nu stuk voor stuk zo presenteren. Het is volgens hem ook heel inspirerend om te zien hoe zij elkaar aanmoedigen, versterken en complimenten geven.

Amstelveen is een van de gemeenten die het programma ‘Young Leaders’ inzeten voor jongeren die vanuit huis niet zo bekend zijn met leiderschap. Het programma bestaat uit een trainings- en activiteitendeel. In het eerste deel leren jongeren bijvoorbeeld hoe ze kunnen omgaan met groepsdruk en hoe ze leiders kunnen zijn in hun eigen leven en omgeving. Tijdens het tweede deel organiseren ze samen een activiteit of maken ze iets voor hun omgeving. 

JONGERENWERKER De groep jongeren die nu de studie heeft afgerond heeft ervoor gekozen een documentaire te maken over hun leven en hoe ze daarin staan. Het programma ‘Young Leaders’ wordt begeleid door jongerenwerkers van de gemeente Amstelveen. Twee Young Leaders gaven aan in de toekomst ook graag jongerenwerker te willen worden.




Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie