In twee weken tijd (van 3 tot en met 16 maart) werd het coronavirus bij 309 inwoners van Amstelveen vastgesteld.
In twee weken tijd (van 3 tot en met 16 maart) werd het coronavirus bij 309 inwoners van Amstelveen vastgesteld. Pixabay

Fikse toename van aantal coronabesmettingen in Amstelveen

16 maart 2021 om 16:00 Overig

AMSTELVEEN Het aantal nieuw vastgestelde besmettingen met het coronavirus (COVID-19) in Amstelveen is voor de vijfde week op rij gestegen. Dat blijkt uit de wekelijkse update van de cijfers van het RIVM. In twee weken tijd (van 3 tot en met 16 maart) werd het virus bij 309 inwoners geconstateerd. Dat is een fikse toename ten opzichte van de vorige meetperiode (van 24 februari tot en met 9 maart). Toen gebeurde dat bij 231 inwoners.  De actuele besmettingsgraad in Amstelveen steeg in vergelijking met vorige week van 252 naar 337,1 per 100.000 inwoners. Gemiddeld kwamen er de afgelopen periode 22 nieuwe besmettingen per dag bij in Amstelveen. Dat was 18.

De toename van het aantal in Amstelveen geconstateerde besmettingen is deels te verklaren door de aanwezigheid van de coronatestbus in Amstelveen-Zuid. Deze bus stond van 1 tot en met 14 maart op het parkeerterrein voor de Ben Goudsmithal aan de Sportlaan. Inwoners van Amstelveen met lichte klachten konden zich daar tussen 9.00 en 16.00 uur zonder afspraak, gratis dichtbij huis laten controleren of zij het coronavirus hadden opgelopen. Hierdoor lieten meer Amstelveners dan normaal zich in deze periode testen.

AMSTERDAM In Amsterdam werd de afgelopen twee weken eveneens een verdere stijging van het aantal nieuw vastgestelde coronabesmettingen geregistreerd. In de hoofdstad werden van 3 tot en met 16 maart 3.072 inwoners positief getest op het coronavirus.  In de vorige meetperiode (van 24 februari tot en met 9 maart) gebeurde dat bij 2.830 Inwoners. De actuele besmettingsgraad in Amsterdam is dan ook verder gestegen van omgerekend 324,3 naar 352 per 100.000 inwoners. Dat is inmiddels redelijk vergelijkbaar met Amstelveen, waar de besmettingsgraad de afgelopen periode flink is gestegen.

LANDELIJK Volgens het RIVM blijft het beeld ook over heel Nederland gezien zorgelijk. In de week van 10 tot en met 16 maart kregen 39.527 mensen een positieve testuitslag, een kwart meer dan de week daarvoor. Wel lieten landelijk ruim 99.000 meer mensen zich testen dan in de week daarvoor. Dat betekende een een toename van 28 procent. Het reproductiegetal van het coronavirus ligt nu boven de 1. Dat betekent dat het aantal besmettingen met het coronavirus in Nederland toeneemt. Het aantal mensen dat met een coronabesmetting in het ziekenhuis of op de intensive care  is opgenomen blijft op een hoog niveau. In de afgelopen week werden 1.234 mensen met COVID-19 opgenomen in het ziekenhuis. Dat is iets meer dan het aantal nieuwe opnames in de week daarvoor.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie