Voorbeeld van een thermische foto.
Voorbeeld van een thermische foto. Gemeente Amstelveen

Mogelijk zaterdagavond ‘thermische vlucht’ boven Amstelveen

26 februari 2021 om 20:23 Overig

AMSTELVEEN Boven Amstelveen vindt zaterdagavond 27 februari waarschijnlijk een ‘thermische vlucht’ plaats.  Om warmteverlies op te sporen vliegt er dan een vliegtuig met thermisch-infraroodcamera over de gemeente.  Als de vlucht door kan gaan, kunnen inwoners over twee maanden et warmteverlies van het dak dan online opvragen. 

Voor een geslaagde vlucht moeten de weersomstandigheden perfect zijn. De verwachting is dat het op de avond van zaterdag 27 februari voldoende koud en helder en daardoor geschikt om thermische foto’s te maken. Zaterdagmiddag geeft de luchtverkeersleiding definitief uitsluitsel. Het exacte tijdstip van de vlucht wordt een paar uur van tevoren bekendgemaakt. De verwachting is nu dat er tussen 20.00 en 23.00 uur gevlogen zal worden. 

VERWARMING AANZETTEN De gemeente informeert inwoners hierover zaterdag via Twitter. In dit bericht worden de inwoners gevraagd om die avond de verwarming aan te zetten. Zo kunnen inwoners nog beter zien of en hoeveel warmteverlies er bij het dak optreedt.

ISOLEREN “Er gaat veel energie en daarmee geld verloren door slecht of niet geïsoleerde woningen en bedrijfspanden. Naar schatting 30 procent van de warmte verdwijnt via het dak. En dat terwijl daken het meest eenvoudig en het minst kostbaar zijn om te isoleren. Met behulp van deze scan kunnen inwoners gericht energiebesparende maatregelen nemen,” aldus wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid).

GERONK Het vliegtuigje maakt een enigszins ronkend geluid. De avond van de vlucht kunnen inwoners daardoor te maken krijgen met enige geluidsoverlast.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie