Marieke van Duijn
Marieke van Duijn PvdA

PvdA kandidaat-kamerlid Marieke van Duijn doet Amstelveen aan tijdens 1000 km lange fietstocht

24 februari 2021 om 07:00 Overig

AMSTELVEEN Het jaar 2021 is niet alleen een verkiezingsjaar, het is vooral ook het ‘Nationaal Jaar vrijwillige inzet’. Kandidaat-kamerlid Marieke van Duijn, nummer 38 op de lijst van de Partij van de Arbeid, fietst 1000 kilometer door het land om groene vrijwilligers en hun initiatieven te bezoeken. Vandaag is deze fietstour ‘De Groene 1000’ van start gegaan en over twaalf dagen, op zaterdag 6 maart hoopt Van Duijn te finishen. Die dag doet ze ook Amstelveen aan.

Om corona-proof toch de verbinding te zoeken in het land, is de fiets een gezond middel. Tijdens de fietstocht wil ze graag langsgaan bij een aantal groene initiatieven en de mensen die hieraan bijdragen. “Ik geniet echt van de gedrevenheid van vrijwilligers en laat me er regelmatig door inspireren om de handen uit de mouwen te steken”, aldus een enthousiaste Van Duijn.

Marieke doet een oproep om nog meer mensen en initiatieven te leren kennen die zorgen voor een gezonde groene leefomgeving. Wie zo iemand of zo’n organisatie kent, kan mailen naar mariekefietst@gmail.com . Marieke fietst er dan graag naar toe om waar het kan nog een handje te helpen. Kijk voor meer informatie op www.pakdekans.nl/DeGroene1000

Tijdens ‘De Groene 1000’ zal Van Duijn het gesprek aangaan met voorbijgangers over een eerlijke toekomst, betaalbare woningen en een samenleving waaraan iedereen een bijdrage levert en elkaar helpt, zoals ook het PvdA-plan voor Nederland is, aldus Van Duijn. “Ik verbind graag deze plannen met de duurzame gedachte die onze samenleving eerlijk en leefbaar houdt voor nu en voor toekomstige generaties. Ik ben heel benieuwd naar wat de mensen onderweg hier voor ideeën over hebben.”

Op 6 maart is Marieke in Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn om met mensen in gesprek te gaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie