Afbeelding
Pixabay

Gaby en Ilias zijn de nieuwe voorleeskampioenen van Amstelveen

18 februari 2021 om 18:00 Overig

AMSTELVEEN Gaby Sheinman van basisschool Michiel de Ruyter en Ilias El-Massouidi van basisschool De Cirkel zijn woensdag de winnaars geworden van de door de Bibliotheek Amstelland georganiseerde voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus werd de 28ste editie van wedstrijd dit keer online gehouden. 

De deelnemers waren afkomstig uit de groepen 7 en 8 en hadden op hun basisschool de voorleeswedstrijd gewonnen. Zij vertegenwoordigen 18 verschillende basisscholen uit de regio Amstelland (Amstelveen, Uithoorn, Aalsmeer, Kudelstaart, Nes a/d Amstel) en lazen een fragment voor uit een zelfgekozen jeugdboek. 

De voorleeskampioenen streden om een plek in een van de zes kwartfinales van de Nationale Voorleeswedstrijd. Wie door ging naar die volgende ronde, bepaalde een deskundige jury bestaande uit Ada Ruiter van Boekhandel Libris Venstra, Marloes Smit van Amstelkids en Anton Furnée van de Bibliotheek Amstelland, tevens juryvoorzitter. Er werd gelet op voorbereiding, stemgebruik, tempo, verstaanbaarheid, emoties, contact met het (digitale) publiek, maar ook de keuze van het fragment. 

Gaby Sheinman en Ilias El-Massouidi werden tot winnaars uitgeroepen. Gaby las een fragment voor voor uit het boek ‘Ontzettend irritant’ van Andy Griffiths. Ilias las voor uit het boek ‘Operatie zeer ernstige ramp’ van Tosca Menten. De twee zijn nu een ronde verder in de strijd om de titel van Nationaal Kampioen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie