Taalcoach Ria met Taalmaatje Gülsüm.
Taalcoach Ria met Taalmaatje Gülsüm. Taalhuis Amstelveen

Taalhuis zoekt coaches die mensen willen helpen beter Nederlands te leren

13 februari 2021 om 10:00 Overig

AMSTELVEEN Iedereen die beter Nederlands wil leren lezen, spreken of schrijven kan daarvoor terecht bij welkom Taalhuis Amstelland. Betrokkenen krijgen informatie en advies én kunnen aan de slag gaan met een Taalcoach. Een van die vrijwilligers is Ria. Zij is sinds een paar maanden de Taalcoach van Gülsüm. Wie ook Taalcoach wil worden, kan zich bij het Taalhuis aanmelden. 

 Gülsüm vindt het leuk om begeleiding te krijgen van een Taalcoach. “Anderhalf jaar geleden vertrok ik uit Turkije. Ik begon een nieuw leven in Nederland en ging snel Nederlands leren op school. Nederlands is een moeilijke taal: grammatica, luisteren en begrijpen is moeilijk. Maar vooral praten vond ik moeilijk. Daarom zocht ik een taalcoach. Mijn taalcoach is Ria. Ik ben erg blij om met haar samen te werken. We lezen en praten samen en daardoor leer ik goeie uitspraak en veel nieuwe woorden. Het is heel leuk! Ik hoop dat iedereen die deze weg bewandelt, een taalcoach krijgt om te helpen.”

Ria doet dit vrijwilligerswerk met een Taalmaatje omdat ze graag iemand wil helpen om beter Nederlands te leren. “Via het Taalhuis werd ik gekoppeld aan Gülsüm. Zij bleek een enthousiaste en zeer gemotiveerde jonge Turkse vrouw die heel graag beter Nederlands wilde leren. Het klikte meteen. We hebben inmiddels aardig wat gesprekken met elkaar gevoerd. Ze studeert voor elk gesprek en ik zie elke keer hoe ze vooruitgaat. Leuk is, dat we nu ook kunnen praten over allerlei onderwerpen, met Google Translate erbij. Ik ben trots op haar!”

Wie ook taalcoach wil worden, kan meer informatie over het Taalhuis vinden via wereldbuur.nu. Wie  een gesprek wil over het werk van een Taalcoach, of zich wil aanmelden kan een mail sturen naar taalhuis@debibliotheekamstelland.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie