Paul Feenstra (VVD), Jacqueline Hocker (lijst Hocker) en Tawros Aslanjan (D66) bij de flat Aquarius van Eigen Haard.
Paul Feenstra (VVD), Jacqueline Hocker (lijst Hocker) en Tawros Aslanjan (D66) bij de flat Aquarius van Eigen Haard. Eigen Foto

Raadsfracties dringen aan op verbetering communicatie Eigen Haard met huurders

11 februari 2021 om 10:05 Overig

AMSTELVEEN VVD, D66 en Lijst Höcker dringen aan op verbetering van de communicatie van woningbouwcorporatie Eigen Haard met de huurders. Raadslid Jacqueline Höcker heeft de kwestie samen met VVD-raadslid Paul Feenstra en D66-raadslid D66 Tawros Aslanjan bij het college aangekaart via schriftelijke vragen. ‘Meerdere malen krijgen wij vanuit de media te zien en te horen dat sociale woningverhuurders een moeizame communicatie met bewoners hebben,” stellen de drie. 

Volgens de drie voelen bewoners van sociale huurwoningen zich regelmatig niet gehoord als ze klachten hebben. Bij voortduren van slechte communicatie krijgen zij het gevoel dat er eerst vanuit de gemeente actie moet komen naar de wooncorporatie voordat er gehandeld wordt. ‘Dat is een zorgelijke ontwikkeling,’ aldus de drie raadsfracties. 

SMEENKLAAN “Wanneer je in een sociale huurwoning woont mag je verwachten veilig te wonen met de zekerheid dat goed gereageerd wordt op klachten,” stelt raadslid Jacqueline Hocker van de nieuwe fractie Lijst Hocker: “Onderhoud van de woning, goede communicatie met de verhuurder en een adequaat antwoord op vragen zou vanzelfsprekend moeten zijn,” stelt zij. Als voorbeeld noemt ze berichtgeving van RTV Amstelveen over een complex aan de Smeenklaan in de media waar er sneeuw op de galerijen en hallen was gekomen waardoor ouderen en mensen met fysieke beperking niet naar buiten konden en durfden. Klachten leverden aanvankelijk niets op, maar inmiddels is volgens Höcker wel een deel opgelost.

GEDULD OP “Na alle kritiek is het nu hoog tijd dat Eigen Haard verbeteringen laat zien. Ons geduld is op,” vult VVD-raadslid Paul Feenstra aan. “Wij verwachten van het college van B en W dat zij samen met de Bewonersraad, Eigen Haard scherp blijft aanspreken op de noodzakelijke kwaliteitsverbetering”.

ACTIEVE SAMENWERKING Om huurders optimaal te bedienen, is volgens de drie kennis van en een actieve samenwerking met de huurder gewenst. Dit betekent volgens hen dat er actief gewerkt moet worden aan het opbouwen van een langdurige relatie met de huurder. ‘’Het daadwerkelijk kennen van je huurder en bijbehorende behoeften en het afstemmen van je dienstverlening hierop is essentieel’’, aldus D66-raadslid Tawros Aslanjan.

ANDERE WONINGCORPORATIES Lijst Höcker, VVD en D66 vragen het college in de schriftelijke vragen ook of er mogelijkheden zijn dat ook andere woningcorporaties zich in de toekomst in Amstelveen kunnen vestigen. Dat kan volgens Jacqueline Höcker mogelijk de kwaliteit van de dienstverlening verhogen. Drie partijen vragen het college of het deze mogelijk wil onderzoeken of het hier zelf een rol in kan spelen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie