Tramlijn 25 rijdt ook vandaag niet.
Tramlijn 25 rijdt ook vandaag niet. Eddie de Blieck

Winter in Amstelveen: basisscholen blijven vandaag dicht, afvalinzameling vertraagd

8 februari 2021 om 09:49 Overig

AMSTELVEEN Het ingevallen winterweer heeft ook vandaag gevolgen voor het maatschappelijk leven in Amstelveen. Zo rijdt de Amstelveenlijn (tramlijn 25) niet en blijven de basisscholen vandaag nog dicht. De gemeente meldt verder dat de afvalinzameling deze week vertraging oploopt. Het busverkeer van Connexxion is wel weer met aanpassingen op gang gekomen.

Hoewel de basisscholen vandaag na een lockdown van ruim zeven weken weer open zouden gaan voor fysiek onderwijs, gebeurt dat toch niet vanwege het winterweer. De onderwijsbesturen van Onderwijsgroep Amstelland (rk en pc) en Amstelwijs (openbaar) hebben besloten de basisscholen vandaag toch nog dicht te houden. ‘Gezien de huidige weersomstandigheden en de verwachte effecten op het verkeer, vinden wij het niet verantwoord om de scholen morgen open te laten gaan,’ meldt Onderwijsgroep Amstelland. ‘De kinderen hebben daarom een dagje ijsvrij: er is dus geen onderwijs, ook geen thuisonderwijs.’

AFVALINZAMELING De gemeente meldt dat de harde wind, sneeuw en gladheid de komende week tot vertraging bij afvalinzameling gaan leiden. De gemeente vraagt daarom om het afval zo lang mogelijk thuis te bewaren en bij een volle ondergrondse container geen afval naast de container te zetten om overlast te voorkomen. Als de eigen minicontainer niet geleegd is, verzoekt de gemeente op deze bij het huis neer te zetten en te wachten tot de volgende ophaaldag volgens de afvalkalender.  De gemeente laat weten dat ze haar best doet om de inzameling zo snel mogelijk weer op volle toeren te laten draaien. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie