Mariam Kirakossian (Netherlands Diary), Tawros Aslanjan (initiatiefnemer) en Ton Kodde (facilitair manager HWC).
Mariam Kirakossian (Netherlands Diary), Tawros Aslanjan (initiatiefnemer) en Ton Kodde (facilitair manager HWC). PR

HWC doneert oud schoolmeubilair aan noodlijdende scholen Armenië

27 januari 2021 om 10:23 Overig

AMSTELVEEN Het Hermann Wesselink College heeft haar oude schoolmeubilair gedoneerd aan noodlijdende scholen in Armenië. Op initiatief van oud-leerling Tawros Aslanjan en met behulp van talloze vrijwilligers werden zes zeecontainers met oude schooltafels, schoolstoelen, whiteboards en computers gevuld en verzonden naar noodlijdende scholen in Armenië.

OUD-LEERLING Armeense scholen gaan gebukt onder de financiële en maatschappelijke gevolgen van de recente oorlog tegen Azerbeidzjan. Toen hij begreep dat het HWC was begonnen met de verhuizing naar het nieuwe schoolgebouw is oud-leerling Aslanjan naar de directie gestapt met de vraag of zij bereid zouden zijn om het oud schoolmeubilair te doneren aan scholen in Armenië waar op dit moment de nood erg hoog is. “De directie was zeer positief en gaf akkoord op het voorstel”, aldus Tawros Aslanjan. Zelf heeft Tawros Aslanjan met veel plezier op het HWC gezeten en heeft daar vmbo-t, havo en vwo gevolgd. In het dagelijks leven is Tawros Aslanjan ondernemer en gemeenteraadslid namens D66.

CROWDFUNDING Door middel van een crowdfundactie binnen de Armeense gemeenschap in Nederland en met behulp van de Armeense Ambassade in Nederland is in zeer korte tijd geld opgehaald voor de kosten van het transport. Daarnaast hebben er zich veel vrijwilligers gemeld om te helpen bij het demonteren van de spullen en het vullen van de containers.

“Binnen tien dagen zijn wij erin geslaagd om zes containers met zeer bruikbare spullen klaar te maken voor transport. Wij zijn bijzonder trots op de snelheid waarmee deze actie is opgezet en zijn gelukkig met het vooruitzicht dat deze spullen in Armenië een tweede leven tegemoet gaan’’, aldus Bert Kozijn, rector van het Hermann Wesselink College.

NOG NIET AFGESCHREVEN Het meubilair was door de nieuwbouw overbodig geworden, maar nog zeer geschikt voor scholen in Armeense dorpen. Kinderen krijgen op sommige scholen les op meubilair dat bijna uit elkaar valt en in sommige gevallen is er simpelweg geen meubilair. Nederlandse scholen moeten vaak geld toeleggen voor het afstorten van de inventaris. Dit project draagt bij aan het versterken van het onderwijs in Armenië en tegelijkertijd draagt het bij aan een circulaire economie. De zes zeecontainers vol met de oude schoolspullen komen eind februari aan in Armenië. Samen met andere vertegenwoordigers van de Armeense gemeenschap zal Tawros Aslanjan de noodlijdende scholen bezoeken om toe te zien op een rechtvaardige verdeling van de spullen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie