Afbeelding
Pixabay

Gemeente benadert bedrijven die collectieve en duurzame warmte bieden

18 januari 2021 om 15:00 Overig

AMSTELVEEN Duurzaamheid leeft steeds meer in Amstelveen, zowel bij bewoners als de gemeente. De gemeente zet stappen met het opstellen van de Transitievisie Warmte. Deze visie geeft inzicht in mogelijkheden voor duurzame warmteoplossingen binnen de gemeente. Een van die warmteoplossingen is collectieve warmte.

De gemeente Amstelveen wil de alternatieven verkennen voor het organiseren van collectieve en duurzame warmte. Een belangrijke stap hierin is te verkennen wat marktpartijen kunnen betekenen met betrekking tot het aanbieden van die warmte. Daarom wordt door de gemeente een zogenaamde marktconsultatie uitgevoerd, waarbij wordt bekeken welke bedrijven geschikt zijn de collectieve en duurzame warmte te leveren.
Deze marktconsultatie is vrijdag 8 januari op TenderNed geplaatst. Tot 19 februari kunnen partijen zich inschrijven. Via de consultatie wil de gemeente komen tot een zorgvuldige keuze waarbij de warmteoptie met de laagste kosten voor de maatschappij de voorkeur heeft. Ook moet de toekomstige warmtevoorziening betaalbaar zijn voor de eindgebruiker en staat CO2-reductie voorop.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie