Afbeelding
Pixabay

GroenLinks niet blij met bladblazers

20 december 2020 om 16:00 Overig

AMSTELVEEN GroenLinks is niet blij met het inzetten van bladblazers bij het bladvrij houden van de openbare buitenruimte. In de raadsvergadering van woensdagavond vroeg GroenLinks-raadslid Cheimaa Aouni het gebruik hiervan te staken en op zoek te gaan naar alternatieven. 

Bladblazers hebben volgens Aouni diverse negatieve gevolgen: “Het gaat om de uitstoot van giftige en kankerverwekkende stoffen die schadelijk zijn voor klimaat en gezondheid, het veroorzaken van gehoorschade en het verminderen van de biodiversiteit,” aldus Aouni. “Voldoende redenen om te stoppen met het gebruik van bladblazers.” 

Volgens wethouder Floor Gordon is handvegen geen reëel alternatief voor grote oppervlakken. “Dat is te arbeidsintensief. Maar er zijn ook elektrische blazers. Wanneer er bij ons benzineblazers vervangen moeten worden, dan doen we dat met elektrische blazers. Verder krijgen aannemers die elektrische blazers gebruiken meer kans bij aanbestedingen. We doen het dus zo duurzaam mogelijk. Ik ben ook niet dol op het geluid dat ze maken. Maar met het huidige budget is grootschalige vervanging in een keer helaas niet mogelijk. Vervangen door elektrische blazers vind plaats aan het einde van de levensduur.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie