Wethouder Floor Gordon trekt met kinderen de openingsposter weg; het speelveld is officieel geopend.
Wethouder Floor Gordon trekt met kinderen de openingsposter weg; het speelveld is officieel geopend. Joop Touw

IJs en zonnetje op vernieuwde speelplek

10 juli 2020 om 16:42 Overig

AMSTELVEEN Speelplekken zorgen voor veel vermaak en sociaal contact in een buurt. In de Malandolaan in Westwijk stond een speelding, maar die was teloor gegaan aan de tand des tijds. Vorig jaar werd de buurt gevraagd eens mee te denken over een nieuw invulling en op vrijdag 10 juli werd de vernieuwde speelplek officieel geopend. Het was zowaar droog. 

VALLEN Het zonnetje breekt zelfs door als wethouder Floor Gordon arriveert voor de speciale opening van de speelplek. Ze geniet ervan. "Het is toch een van de leukste dingen om te doen als wethouder: speelplekken openen. Hoe meer hoe beter!. Het is voor kinderen belangrijk dat ze spelen zodat ze zo allerlei vaardigheden leren", zegt ze na de opening. "Kinderen horen te leren vallen", zegt een aanwezige en dat beaamt de wethouder. "Daarnaast is een groene omgeving ook belangrijk. Er is meer te ontdekken dan thuis en de computer". 

IJSJE Voor de opening heeft de wethouder twee van haar eigen kinderen meegenomen (nummer drie is oud genoeg om alleen thuis te blijven), die het nieuwe speeltoestel mogen 'keuren'. En dat gebeurt intensief. Binnen een mum van tijd spelen de twee kinderen met de buurtkinderen alsof ze elkaar al jaren kennen. En het nieuwe toestel heeft meer mogelijkheden dan je als volwassene zou denken. De kinderen zijn er bijna niet vanaf te krijgen; alleen een gratis ijsje is een verleiding te groot. 

GROEN Na de plichtplegingen spreekt Gordon nog even met de 'mannen van het groen' die druk bezig zijn de boel op orde te krijgen. De boel ziet er nog nog grijzig uit (aarde), maar een perkje is op orde en dat belooft wat voor het najaar. Dan is het moment voor de wethouder om te vertrekken. Probleem: de jongste wil niet mee. Het speeltoestel is goedgekeurd!

Kinderen weten wel raad met een leuk speeltoestel.
Alleen met ijs zijn spelende kinderen te stoppen.
En daar wordt dan van genoten ook!
Buurtkinderen luisteren aandachtig naar wat de wethouder te vertellen heeft
Sterk staaltje speeltoestel.
Het groen is voor een gedeelte al op orde.
In vol ornaat.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie