Afbeelding
Pixabay

Raad met grote meerderheid achter opheffen RTVA

3 juli 2020 om 16:00 Politiek

AMSTELVEEN Met een ruime meerderheid is de gemeenteraad woensdagavond akkoord gegaan met het opheffen van de lokale omroep RTVA. De bedoeling was aanvankelijk dat er nog over het collegevoorstel gediscussieerd zou worden, maar omdat GroenLinks, BBA en AVA afzagen van een eerder aangekondigd amendement, werd dat voorstel uiteindelijk een hamerstuk. Raadsleden van die drie partijen gaven wel een stemverklaring. 

Ilika Polderman (GroenLinks) bleef tegen het voorstel: “Omdat RTVA aan de eisen van de mediawet voldoet. Een andere reden is dat Amstelveen door dit voorstel straks geen lokale omroep meer heeft in het al erg kleine landschap van onze lokale journalistiek. Wij hebben die waakhond juist hard nodig. Alle ingehuurde deskundigen geven aan dat RTVA meer kwaliteit kan leveren als er meer geld komt.” 

Ook volgens Ewa Petiet (BBA) voldoet RTVA aan de wettelijke eisen: “Er is over de toekomst van de omroep echter geen zorgvuldig bestuurlijk proces geweest. De wethouder had hier andere keuzes kunnen en moeten maken. We zijn daarin teleurgesteld en stemmen daarom tegen het voorstel.” 

Jacqueline Höcker (AVA) constateerde dat het bestuur van RTVA na de commissievergadering van twee weken geleden geen stappen meer heeft genomen. “Daarnaast zijn wij overrompeld door de vrijwilligers die het vertrouwen in het bestuur van de omroep hebben opgezegd. Daarom stemt AVA nu voor het collegevoorstel.” Uiteindelijk stemden alleen GroenLinks en BBA tegen het collegevoorstel om RTVA op te heffen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie