Saloua Chaara.
Saloua Chaara. Eigen foto

D66: meer doen voor Amstelveners zonder baan

3 juli 2020 om 08:00 Overig

AMSTELVEEN Mensen die niet vanzelfsprekend zelf een baan kunnen vinden worden hard geraakt door de coronacrisis. D66 wil de kansen op betaald werk voor deze mensen vergroten.

De democraten willen het werk- en re-integratiebedrijf van de gemeente, AM Match, meer gebruiken als banenmotor om dit voor elkaar te krijgen. Hun voorstel hierover is op 1 juli door de gemeenteraad aanvaard. De gevolgen van corona op werknemers, ondernemers en maatschappelijke instellingen zijn immens. Bedrijven vallen om, zzp'ers zitten zonder werk thuis en werknemers die zonder de coronacrisis al om extra aandacht vroegen, verliezen de komende tijd sneller hun baan. Bijvoorbeeld jongeren, mensen met tijdelijke contracten én mensen met een beperking.

D66 Amstelveen heeft bij de gemeenteraad van 1 juli opgeroepen om juist nú meer voor deze Amstelveners te doen, zodat zij aan werk komen en hun banen behouden. “Zoals iedere crisis vergroot de coronacrisis bestaande ongelijkheid. Nu zal niet iedere baan behouden blijven. Die realiteit zien wij onder ogen. Maar we moeten wel juist nú alles op alles zetten om Amstelveners die het moeilijkst aan werk komen, te helpen. Niet alleen met inkomenssteun, maar ook met om- en bijscholing en het vinden van een nieuwe baan”, aldus Saloua Chaara, D66-raadslid.

D66 wil via AM Match meer baankansen. Daarom wil D66 AM Match hier meer voor meer benutten. “AM Match heeft de afgelopen jaren voor veel werkgevers en inwoners het verschil gemaakt. Door werkgevers te helpen aan voldoende medewerkers, door mensen naar werk te begeleiden en door zélf banen te bieden. Bijvoorbeeld banen in de schoonmaak, het groenonderhoud en werk op het gebied van etiketteren, stickeren, verpakken”, zegt Chaara. De D66’ers willen dat er grondig gekeken wordt naar hoe AM Match voor Amstelveners meer kansen op werk kan creëren. Bijvoorbeeld door andere diensten aan te bieden, zoals een combinatie van werkervaringsplaatsen en opleidingen óf door in de eigen organisatie zélf meer banen te creëren. De fractie heeft het college van burgemeester en wethouders gevraagd om de kansen voor meer banen snel in kaart te brengen en hier met de gemeenteraad over in gesprek te gaan. Deze oproep werd door de gemeenteraad gesteund.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie