Afbeelding
PR

Burgemeesters Ouder-Amstel en Amstelveen steunen Swim to fight Cancer

1 juli 2020 om 07:07 Overig

AMSTELVEEN/ OUDERKERK De Ouderkerkse burgemeester Joyce Langenacker zwemt zaterdag 4 juli symbolisch van Ouder-Amstel naar Amstelveen. Tijdens haar zwemtocht van Bakker Out in Ouderkerk naar Loetje aan de Amstel in Amstelveen, wordt zij begeleid door voormalig Olympische zwemmers Sebastiaan Verschuren en Bas van Velthoven. Burgemeester Tjapko Poppens geeft het startschot en haalt de zwemmers daarna in Amstelveen binnen. Burgemeester Langenacker gaat om 9.30 uur te water.

De burgemeesters Tjapko Poppens en Joyce Langenacker staan symbool voor alle inwoners uit de gemeenten Amstelveen en Ouder-Amstel. Zij hebben de handen ineen geslagen als gebaar naar alle mensen die te maken hebben met deze ziekte én om op een bijzondere manier de verbinding te maken tussen de gemeentes.

Doel van deze actie is aandacht te vragen voor mensen met kanker. Veel patiënten moeten al in onzekerheid leven door de diagnose kanker, dit neemt alleen maar toe door corona. Op 4 juli gaan ook in andere gemeenten burgemeesters en wethouders te water om aandacht te vragen voor hetzelfde doel. Hiermee willen zij mensen met kanker een steuntje in de rug geven en ze laten weten dat ze er voor hen zijn. Dit jaar niet massaal het water in, maar in gedachten wel.

UITGESTELD Dit jaar zouden 22 edities van Swim to Fight Cancer plaatsvinden in heel Nederland. Amstelveen en Ouder-Amstel zouden dit jaar 'hun' eerste Swim organiseren in de Amstel, exact op de grens tussen beide gemeenten. Door de coronacrisis zijn alle evenementen uitgesteld naar 2021. Hierdoor kan in 2020 veel minder onderzoek worden gefinancierd dan aanvankelijk gedacht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie