Een les zumba kan ook in de buitenlucht.
Een les zumba kan ook in de buitenlucht. Pixabay

D66: Geef sportscholen en fitnesscentra (openbare) ruimte

20 mei 2020 om 12:06 Overig

AMSTELVEEN Sportscholen en fitnesscentra worden heel erg hard geraakt door de coronacrisis, vindt D66. Het kabinet heeft aangegeven dat sportscholen en fitnesscentra pas op 1 september dit jaar weer open mogen. "Dat is voor deze bedrijven niet haalbaar," zegt de partij. Sinds kort is het weer toegestaan om buiten te sporten in groepen, als er maar 1,5 meter afstand wordt aangehouden. "Juist in deze corona-periode is het ook van belang dat mensen blijven bewegen en sporten, maar ook dat sportschool ondernemers hun zaak weer kunnen openen."

REGELGEVING D66 vindt dat de gemeenten de sportscholen en de fitnesscentra tegemoet moet komen door diensten van deze centra buiten mogelijk te gaan maken. Hiervoor zou de openbare ruimte gebruikt kunnen worden. De gemeente Amstelveen kan hierin een faciliterende rol spelen en zorg dragen dat gemeentelijke regelgeving de uitvoering niet in de weg zit. Bestemmingsplannen en vergunningen moeten hiervoor niet een hindernisbaan worden. Vooral niet in tijden van corona.

BUITEN DE SPORTSCHOOL D66 heeft hierover vragen gesteld aan het Amstelveens college en hoopt dat sportscholen en fitnesscentra snel buiten open kunnen gaan, daar waar het kan. Wellicht onder een partytent om zo mensen hun favoriete sport weer te kunnen laten uitoefenen. D66 Burgerraadslid Paul van Roermund: “Het zou mooi zijn om hiermee sportscholen en fitnesscentra in Amstelveen te helpen en dat daardoor Amstelveners weer kunnen gaan sporten. Lekker aan de gang buiten de sportschool. Fantastisch! Helemaal in de komende zomermaanden.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie