Afbeelding
Getty Images
BEAUTY

Nu je weer vaker naar buiten gaat: de make-up trends van 2020

18 mei 2020 om 15:00 Beauty & Lifestyle

HAARLEMMERMEER De coronacrisis is nog lang niet voorbij, maar mensen gaan nu wel steeds meer even naar buiten, al is het maar voor even. Daardoor moet je natuurlijk nu wel weer wat (meer?) moeite doen om dagelijks goed voor de dag te komen. Mediapartner Beautyweb deelde met ons nog eens de make-up trends van 2020.

Dit artikel is een samenwerking met Beautyweb. De komende tijd zult u meer van deze artikelen lezen op deze website.

Trends komen en gaan, zeker wat visagie betreft. Visagist Judith Doodeman, eigenaar van Art of Colors Make-up Artist School in Amsterdam, houdt alle ontwikkelingen op nationaal en internationaal gebied nauwgezet bij.

“Seizoenen lang werden de wenkbrauwen sterk aangezet en omhoog geborsteld en een bushy brow gecreëerd”, legt Judith uit. “Een nieuwe brow trend is de windswept brow wat letterlijk ‘verwaaide wenkbrauw’ betekent. De wenkbrauwen zijn wat luchtiger en enkel hier en daar waar nodig opgevuld met een lichtere kleur brow poeder. De focus ligt echt op de haarstructuur van de wenkbrauw en de richting waar je ze naartoe borstelt.”

Trend: ‘Soap Brows’ “Wat deze wenkbrauw helemaal af maakt is soap brows – letterlijk zeep in de wenkbrauwen https://www.beautyweb.nl/makeup/wauw-wat-een-brauw/. Hiermee kam je de haartjes richting de slapen (in plaats van omhoog) om de ogen optisch een mooie lift en verlenging te geven. Zeep in de wenkbrauw zorgt er ook voor dat de wenkbrauwhaartjes voller worden qua structuur en het houdt de haartjes goed op hun plek.”

Alles is wat zachter, minder dekkend en er wordt meer in laagjes gewerkt.

Trend: meer natuurlijk De afgelopen jaren hebben we veel make-up trends gezien zoals full coverage looks, shape & highlight en veel matte texturen. Dat gaat veranderen, aldus Judith. “We zien nu een terugkeer naar de meer natural looks en transparante dekking in producten. Van foundations, concealers, blushes, highlighters etc. Alles is wat zachter, minder dekkend en er wordt meer in laagjes gewerkt. Ook worden er meer crème producten gebruikt om de huidtextuur zo natuurlijk mogelijk te houden.

Veel effect Ook wordt er veel aandacht besteed aan de producten onder de make-up die misschien niet zozeer dekking bieden maar wel veel effect hebben zoals liquid highlighters, primers en teint verbeteraars. Dit zijn producten die al veel kunnen doen voor je look, zonder dat het meteen een make-up look wordt. Deze producten creëren een mooie glow from within look. Een product dat hiervoor gebruikt kan worden is de NARS tinted glow booster. Dit geeft de huid een mooie glow en een soft focus effect. Zo’n product heet een teint verbeteraar. Het geeft je huid een boost maar is niet zozeer make-up.” Kijk voor meer informatie op www.artofcolors.nl.

Zelf een natuurlijke make-up creëren? Hier vind je de step-by-step

(foto: Judith Doodeman)

Visagist Judith Doodeman, eigenaar van Art of Colors Make-up Artist School: “We zien een terugkeer naar de natural looks en een transparante dekking in producten.”

Wat is Beautyweb?
‘Beauty’ is natuurlijk een zeer breed begrip, reden waarom BeautyWeb is onderverdeeld in een zevental hoofdgroepen: Nagels, Make-up, Huid, Voeten, Haar, Gezondheid en Voeding. Binnen elke hoofdgroep komen de meest uiteenlopende onderwerpen aan de orde waar de belangstellende bezoeker onmiddellijk zijn of haar voordeel mee kan doen. Dit gaat van behandelmethoden en nieuwe producten via praktische tips en adviezen naar opvallende nieuwtjes uit binnen- en buitenland, een agenda van beurzen en evenementen op beautygebied en een forum, waar men met alle vragen en problemen op het gebied van schoonheid en uiterlijke verzorging terecht kan.

Wie belangstelling heeft voor alles wat te maken heeft met uiterlijke verzorging vindt een schat aan direct bruikbare informatie op de site www.beautyweb.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie