Afbeelding
Pixabay

Amstelveen financieel gezondste middelgrote gemeente

21 april 2020 om 09:00 Overig

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen staat qua financiële gezondheid op de eerste plaats van de top 3 van middelgrote gemeenten (50.000 tot 100.00 inwoners).  Dat blijkt een rapport van BDO Nederland waarbij is gekeken naar zaken als eigen vermogen en schulden. Amstelveen staat er op deze gebieden goed voor. Uit het onderzoek van het accountantsbureau blijkt dat veel gemeenten (58 procent) ook voor het uitbreken van de coronacrisis juist met tekorten kampten. BDO Nederland spreek in dit verband van een financiële veenbrand.

De Amstelveense wethouder Financiën, Herbert Raat, stelt in een reactie gelukkig te zijn dat Amstelveen in de hoogconjunctuur zuinig is geweest. 'Daarom steunen we nu inwoners, ondernemers en instellingen die tussen wal en schip vallen tijdens coronacrisis,' aldus de wethouder op Twitter.

Amstelveen wordt bij de middelgrote gemeenten gevolgd door Zeist en Oosterhout. De drie financieel minst gezonden gemeenten in deze categorie zijn achtereenvolgens Rijswijk, Schiedam en Barneveld.

Over 2018 noteerden 149 gemeenten in Nederland (42 procent) een plus van samen 818 miljoen euro, terwijl 205 gemeenten (58 procent) een gezamenlijk tekort van 948 miljoen hadden. ij de grote gemeenten is Tilburg financieel het gezondst en staat Groningen er het slechtste voor.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie