Afbeelding
Pixabay

E-Fiber legt geen glasvezelnetwerk aan in Amstelveen

23 maart 2020 om 16:54 Overig

AMSTELVEEN E-Fiber ziet af van aanleg van een glasvezelnetwerk in Amstelveen. E-Fiber voelt zich genoodzaakt dit besluit te nemen gezien de gemeente geen samenwerkingsovereenkomst wil sluiten en KPN enkele weken geleden heeft aangekondigd een groot deel van Amstelveen van glasvezel te willen voorzien. Dit was volgens het bedrijf een lastige keuze met het oog op enthousiasme reactie van de inwoners. E-Fiber betreurt de werkwijze van KPN waarbij zij concurrenten bewust ontmoedigen om glasvezel aan te leggen en gebieden kiest waar andere initiatieven al bezig zijn.

Nu KPN in Amstelveen een glasvezelnetwerk wil realiseren, zou er bij aanleg van nog een glasvezetlnetwerk sprake zijn van kapitaalvernietiging is. 'Het is niet mogelijk om een rendabel netwerk aan te leggen met twee spelers,' aldus E-Fiber. 'De aanleg van een tweede netwerk is bovendien onnodig omdat E-Fiber een open netwerk aanlegt, waarop alle aanbieders welkom zijn om hun diensten aan te bieden, ook KPN. KPN verkiest echter het aanleggen van een eigen netwerk. Ook in gemeenten waar andere partijen al een glasvezelnetwerk aanleggen.

Op dit moment wordt er in Deurne door E-Fiber en KPN een netwerk aangelegd. 'Dit leidt tot verwarring bij inwoners en forse vertragingen bij de uitrol. Dit is niet een handelwijze die E-Fiber verkiest. Nog meer dan vier miljoen adressen in Nederland moeten van glasvezel worden voorzien, daarom lijkt het E-Fiber onnodig om in Amstelveen twee netwerken aan te leggen.'

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie