Afbeelding
pIXABAT

Extra maatregelen voor markten wegens coronavirus

23 maart 2020 om 13:22 Overig

AMSTELVEEN De veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland heeft acht voorwaarden bekendgemaakt waaraan markten moeten voldoen om door te kunnen gaan. De Amstelveense markt voldoet volgens de gemeente aan deze extra maatregelen. De weekmarkt in het Stadshart ging vrijdag in aangepaste vorm door op het Stadsplein, na de week daarvoor afgelast te zijn geweest.

Markten zijn van belang voor de voedselvoorziening van bewoners, maar kunnen volgens de veiligheidsregio alleen openblijven als bezoekers zich aan de 1,5 meter afstand van het RIVM houden. De Veiligheidsregio doet daarom een dringend beroep op bezoekers en ondernemers. De voorwaarden zijn bedoeld om drukte te voorkomen.

VERSPREID De kramen moeten verspreid over de markt opgesteld worden, waardoor het mogelijk wordt om de drukte te spreiden en een onderlinge afstand te kunnen bewaren van 1,5 meter tussen de personen op de markt. Als er te weinig ruimte is om afstand tussen de kramen te houden dan gaan de marktkramen zonder voedselaanbod dicht en is alleen de verkoop van etenswaren toegestaan.

Voedsel dat vers wordt bereid voor consumptie mag niet ter plaatse worden genuttigd, alleen afhalen is toegestaan. Zit- of sta-mogelijkheden en andere uitstallingen buiten de marktkraam zijn niet toegestaan.

WAARSCHUWINGSBORDEN Leegstaande en/of vrije marktplaatsen mogen niet vergeven worden aan kooplieden zonder vaste plek op de markt. Er moeten ook waarschuwingsborden geplaatst te worden waarop staat dat mensen 1,5 meter afstand moeten houden van elkaar en waarop ook de andere voorwaarden bij dit besluit kenbaar worden gemaakt.

Bij het niet naleven van deze voorwaarden zal een markt worden gesloten.

De gemeente zal toezicht houden op de naleving van de voorwaarden en moet toezien dat het ondanks deze voorwaarden niet te druk wordt op de markt.

Femke Halsema kan als voorzitter van de veiligheidsregio te allen tijde dit besluit intrekken, of de daaraan verbonden voorschriften wijzigen als de situatie daartoe aanleiding geeft.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie