De VVD-fractie en wethouder met links Angelique Levy, directeur Willem-Alexander school en rechts Fred van Oijen, directeur van De Cirkel.
De VVD-fractie en wethouder met links Angelique Levy, directeur Willem-Alexander school en rechts Fred van Oijen, directeur van De Cirkel. VVD Amstelveen

VVD dringt aan op verbetering scholencomplex Orion

27 februari 2020 om 14:53 Overig

AMSTELVEEN De VVD-fractie dringt aan op snelle aanpak van het scholencomplex aan Orion in Waardhuizen/Middenhoven. 'Het is een van de laatste schoolcomplexen in Amstelveen waar urgent verbetering nodig is. De gebouwen zijn neergezet in 1980 en verkeren nu in slechte staat," aldus de VVD.

De medezeggenschapsraden van de in het complex gevestigde basisscholen hebben eerder brandbrieven naar de gemeenteraad gestuurd om de situatie onder de aandacht te brengen. Of er nieuwbouw of een grondige verbouwing moet komen, maakt onderdeel uit van het onderzoek waar de gemeenteraad op 12 februari al budget voor heeft vrijgemaakt. De raad stelde toen 140.000 euro beschikbaar voor onderzoek naar de toekomstige huisvesting van de scholen. De eventuele verplaatsing van scholen naar een andere locatie in de wijk, en oplossingen voor de korte en lange termijn maken deel uit van het onderzoek.

Om te benadrukken dat de VVD-fractie aandacht heeft voor de huidige problematiek vergaderde de fractie maandagavond  bij basisschool De Cirkel. Deze school maakt samen met de Willem Alexanderschool en De Pioniers deel uit van het scholencomplex aan de Orion, bij buurtcentrum De Meent.

LEKKAGES De schooldirecteuren Angelique Levy en Fred van Oijen lichtten namens de Orion-scholen de problemen toe en lieten ook lekkages zien. In de winter is het gebouw te koud wegens ramen met enkel glas en slechte isolatie van dak en muren. In de zomer is daardoor veel te warm binnen. Daarnaast is er nog een uitdaging. Bij de (ver)bouwplannen moet ook met de verwachte groei van het aantal inwoners in Middenhoven rekening worden gehouden, terwijl de scholen nu al aan hun maximale capaciteit zitten qua aantal leerlingen.

VERKEERSDRUK "De VVD wil dat kinderen in hun eigen wijk naar school kunnen. Nu is er al een flinke verkeersdruk rond De Meent. Nog meer leerlingen op deze locatie kan daarom niet. Er moet een oplossing komen zowel voor de korte als de lange termijn, " aldus Bas Zwart, onderwijswoordvoerder van de VVD-fractie.


 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie