Het Nationaal Monument op de Dam in Amsterdam.
Het Nationaal Monument op de Dam in Amsterdam. Google Streetview

'Theater Na de Dam' op 4 mei ook in Schouwburg Amstelveen

15 februari 2020 om 16:00 Overig

AMSTELVEEN Schouwburg Amstelveen heeft zich dit jaar voor het eerst verbonden aan Theater Na de Dam. In dat kader vinden jaarlijks op 4 mei landelijk meer dan honderd theatervoorstellingen plaats die de verhalen en gedachten over de Tweede Wereldoorlog levend moeten houden. Dat gebeurt aansluitend aan de de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam.

Het initiatief startte ooit ook in de hoofdstad en is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk fenomeen. Dit jaar wordt er op 4 mei om 21.00 uur ook een voorstelling gespeeld in Schouwburg Amstelveen. Dan gaat het jonge Vlaams-Nederlandse gezelschap BOG. met de theatrale lezing 'DAM.' in op vrijheid. Vrijheid die er was, en toen niet meer. Dat het met levens werd bevochten, daarna met levens gekoesterd en bewaakt. Opdat we nooit zouden vergeten dat het er ook niet was, en dat we dat vergaten. Dat vrijheid zich niet laat voelen, tot er aan de randen wordt geknaagd.

Met schijnbaar luchtige zinnen confronteert de lezing het publiek met onze menselijkheid: het onvermogen om ons te bekommeren om dat wat zich buiten ons gezichtsveld afspeelt. 'DAM. van BOG. biedt troost met een prachtige ritmische tekst,' aldus de Theaterkrant.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie