Afbeelding
Rk Parochie Amstelland

Voorlichtingsbijeenkomst over start herbouw van Urbanuskerk Bovenkerk

7 februari 2020 om 11:03 Overig

AMSTELVEEN RK Parochie Amstelland houdt op dinsdagavond 18 februari een voorlichtingsbijeenkomst over herbouw van de Urbanuskerk in Bovenkerk. De kerk werd in september 2018 door brand verwoest. Na vele maanden van voorbereiding gaat de herbouw binnenkort van start.

 In september 2018 brandde de kerk af en ging het dak en een groot deel van de stenen gewelven verloren. De markante kerktoren bleef wel behouden. Sinds de brand is hard gewerkt aan het maken van plannen en constructietekeningen en zijn de nodige vergunningen aangevraagd. Nu is het zover dat de concrete herbouw kan worden opgestart.

De RK Parochie Amstelland nodigt alle parochianen, omwonenden en andere betrokkenen uit voor een voorlichtingsbijeenkomst die op dinsdag 18 februari van 20.00 uur tot 21.30 uur in het Noorddamcentrum aan  Noorddammerweg 1in Bovenkerk wordt gehouden (inloop vanaf 19.30 uur).

Doel van de bijeenkomst is iedereen te informeren over de gekozen aanpak en de werkwijze tijdens de herbouw. Tijdens de bijeenkomst geven vertegenwoordigers van de parochie, de Stichting Vrienden van de Urbanus Bovenkerk, het architectenbureau Verlaan en Bouwstra en de hoofdaannemer Nico de Bont uitleg over het herbouwproces en wat dat voor de parochie, de omwonenden en de verdere omgeving betekent. Er is ook voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie