Afbeelding
Pixabay

Gemeente herstelt toegang Citrix-servers

23 januari 2020 om 10:41 Overig

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen en gemeente Aalsmeer hebben de toegang tot het Citrix-netwerk hersteld, mede op van het advies van het National Cyber Security Center.

Eind vorige week is de Citrix-server door de gemeente Amstelveen en Aalsmeer uitgeschakeld. Citrix-software wordt gebruikt door de medewerkers van de gemeente om op afstand in te loggen op de bedrijfssystemen. Inwoners en ondernemers ondervonden geen last. Meerdere gemeenten namen hetzelfde besluit om het systeem uit te schakelen. Wereldwijd zijn afgelopen week diverse partijen met vergelijkbare servers aangevallen en een aantal zijn daadwerkelijk gehackt. Zo werden eerder deze week hackpogingen gedaan bij vergelijkbare systemen van het Medisch Centrum Leeuwarden en de gemeente Zutphen.

HERSTELD Inmiddels is de toegang tot het Citrix-netwerk hersteld. De noodzakelijke veiligheidsmaatregelen zijn genomen om misbruik te voorkomen en de systemen worden intensief in de gaten gehouden. Medewerkers van de gemeente Amstelveen en Aalsmeer kunnen weer op afstand inloggen op de bedrijfssystemen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie