Afbeelding
Archief

Maatregelen tegen overlast bij woning in Randwijck

22 januari 2020 om 07:30 Overig

AMSTELVEEN Op last van burgemeester Tjapko Poppens zijn maatregelen getroffen om overlast bij een woning aan de Koen van Oosterwijklaan in Randwijck tegen te gaan. Omwonenden klagen over ernstige hinder die ze ondervinden van diverse personen die de woning volgens hen bezoeken. Er zou volgens een brief van de burgemeester aan de gemeenteraad onder meer sprake zijn van bedreiging en geluidsoverlast.

Een omwonende kaartte de kwestie vorige week aan via NH Nieuws en de lokale politieke partij Actief voor Amstelveen riep het gemeentebestuur op om maatregelen te nemen. De burgemeester meldt dat de kwestie reeds in november aan de orde is geweest tijdens een bewonersovereenkomst. Hij heeft overleg met politie en Openbaar Ministerie gevoerd en op basis van een rapportage maatregelen getroffen. Zo is een gebiedsverbod van negentig dagen opgelegd aan een bezoeker die volgens de burgemeester voor veel overlast zorgde. Bovendien heeft de eigenaresse van de woning een schriftelijke waarschuwing van de gemeente gekregen. Als zij niet zorgt voor afname van de overlast kan een last onder dwangsom opgelegd worden.

Aanvullend op deze maatregelen surveilleren politie en gemeentelijke toezichthouders, zichtbaar en onzichtbaar, meerdere keren per dag in betreffende buurt. Zij zijn ook bijna dagelijks in gesprek met buurtbewoners. Inmiddels is ook de voordeur van betreffende woning gerepareerd met als doel dat bezoek niet meer via het achterpad de woning betreedt. De burgemeester heeft de maatregelen maandag toegelicht tijdens een gesprek met buurtbewoners.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie