Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Paar krijgt speld van gemeente voor verduurzamen woning

10 januari 2020 om 15:00 Overig

AMSTELVEEN Wethouder Floor Gordon heeft donderdag een gemeentelijke Duurzaamheidspeld uitgereikt aan familie Noordenbos. Ze kregen de speld omdat ze stap voor stap hun woning aan de Thorbeckelaan verduurzamen. Amstelveense bewoners en bedrijven die zich aantoonbaar inzetten voor duurzaamheid kunnen van de gemeente een duurzaamheidsspeld krijgen. Met de keuze voor vloerisolatie realiseren de heer en mevrouw Noordenbos een besparing op de energierekening en hebben zij direct meer comfort in hun woning.

Vloerisolatie voorkomt optrekkende kou en vocht uit de bodem, waardoor er een fijner en gezonder binnenklimaat ontstaat. Vloerisolatie wordt via de kruipruimte aan de onderzijde van de vloer aangebracht. Bij de familie Noordenbos werd Tonzon isolatie geadviseerd. Dit systeem heeft een tweeledige werking; het stopt de voortdurende verdamping van vocht uit de kruipruimte doordat er stevig folie op de bodem wordt aangebracht en het isoleert de vloer met thermokussens.

"Zeker in de winter voelde onze vloer koud aan. We hebben ook ons dak en muren geïsoleerd en merkten al snel het verschil. Vooraf werd de vloer geïnspecteerd en ontvingen we een advies over welk soort isolatie het meest geschikt is. Tijdens die inspectie kwamen we er achter dat we een paar leidingen moesten vervangen. Dat is natuurlijk een bijkomende kostenpost, echter de leidingen waren sterk verouderd. Zo bleken er nog loden waterleidingen te lopen en een gesplitste gasleiding. Het geeft ons een goed en veilig gevoel dat die vernieuwd zijn. We kunnen nu weer jaren vooruit," vertelt mevrouw Noordenbos.

Het aanbrengen van de vloerisolatie is een relatief eenvoudige klus. "Het was bij ons in een halve dag geregeld", vertelt mevrouw Noordenbos. "De overlast viel erg mee. We merken nu al het verschil. We zijn natuurlijk ook benieuwd naar de besparing op de energierekening. We verwachten de investering in ongeveer zeven jaar terug te verdienen."

Voor meer informatie: https://www.amstelveen.nl/duurzaamheid. Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=8Yb6e0TYMHg

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie