Voorleesfestival in 2019 in Bibliotheek Stadsplein
Voorleesfestival in 2019 in Bibliotheek Stadsplein Naomi Heidinga

Verhaal 'Moppereend' wordt in 16 talen voorgelezen in bibliotheek

11 januari 2020 om 12:00 Overig

AMSTELVEEN In het kader van de Nationale Voorleesdagen 2020 (van 22 januari tot 1 februari) organiseert Bibliotheek Amstelland diverse activiteiten. Zo wordt op 1 februari het Internationaal Voorlees Festival gehouden in Bibliotheek Stadsplein. Tijdens deze feestelijke dag vinden er in alle hoeken van de bibliotheek voorleessessies plaats. Het verhaal van 'Moppereend' wordt dan voorgelezen in wel 16 verschillende talen.

'Moppereend' van Joyce Dunbar is uitgeroepen tot het Prentenboek van het Jaar 2020 en staat centraal tijdens de Voorleesdagen. Diverse internationale inwoners van Amstelveners hebben zich aangemeld om voor te lezen en kinderen kennis te laten maken hun taal en cultuur. Burgemeester Tjapko Poppens komt ook voorlezen. Daarnaast zijn er speciale voorstellingen van Mama Coelia en Ton Meijer. Het festival duurt van 11.00 tot 17.00 uur en is gratis te bezoeken.

De bibliotheek trapt de voorleesdagen af met feestelijke voorleessessies in de bibliotheken op woensdag 22 januari van 15.30 tot 16.00 uur. Er wordt dan ook voorgelezen uit 'Moppereend' en in Bibliotheek Stadsplein mogen de kinderen dan zelf een mopperende eend knutselen.

Op zaterdag 25 januari is in Bibliotheek Aalsmeer het kader van de Voorleesdagen de muzikale voorstelling 'Wie heeft de vijver leeggehaald?' te zien van 11.00 tot 12.00 uur. De spelers Renée Menschaar en Arjan Smit (bekend van Sesamstraat) ontwikkelden de voorstelling speciaal voor de Voorleesdagen. De kaartjes kosten 6 euro per kind via de website van de bibliotheek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie