Burgemeester Tjapko Poppens.
Burgemeester Tjapko Poppens. Gemeente Amstelveen

Burgemeester Poppens vraagt om uitbreiding politiecapaciteit

3 januari 2020 om 12:56 Overig

AMSTELVEEN Burgemeester Tjapko Poppens van Amstelveen heeft net als zijn Amsterdamse collega Femke Halsema zijn zorgen uitgesproken over de krappe politiecapaciteit in de gemeente en de regio. "Dat terwijl de bevolking fors is gegroeid en de politie meer taken heeft gekregen. Ik steun dan ook de oproep aan de minister voor structurele uitbreiding van politie, openbaar ministerie en rechtsspraak," aldus Poppens.

Hij deed zijn oproep donderdagavond in zijn eerste nieuwjaarstoespraak als burgemeester van Amstelveen tijdens een drukbezochte nieuwjaarsreceptie in het raadhuis. Hij prees zich gelukkig dat de politie gezien de beperkte capaciteit hier bestaat uit betrokken en professionele medewerkers. "Toch wringt het aan alle kanten en blijven teveel zaken op de plank liggen. Aandacht hiervoor en voor voldoende wijkagenten met ogen en oren in onze samenleving is hard nodig," aldus Poppens.

AANTAL INBRAKEN GEDAALD Toch had de burgemeester ook (relatief) goed nieuws op gebied van veiligheid in de gemeente. "De eerste resultaten van het anti-inbrakenteam zijn positief. Ondersteund door camerabewaking en in samenwerking met de politie is het aantal inbraken in 2019 met maar liefst 35 procent gedaald. 

JAARWISSELING Poppens keek ook nog even terug op de jaarwisseling die in Amstelveen zonder ernstige incidenten en agressie tegen hulpverleners is verlopen. Al noemde hij het eigenlijk te gek voor woorden dat het daarom tegenwoordig als een 'relatief rustige jaarwisseling' wordt beschouwd, gezien de kleinere incidenten die zich wel voordeden. "Zo'n vijftien meldingen van container- en buitenbrandjes, meldingen van vuurwerkoverlast en vernielingen van publiek bezit, zoals afvalbakken. Onnodige schade voor wat een feestelijke avond zou moeten zijn." 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie