De nieuwe beeldengroep.
De nieuwe beeldengroep. Kerst aan de Poel

Nieuwe kerstbeeldengroep voor Kerst aan de Poel bij Urbanuskerk

6 december 2019 om 16:07 Overig

ÄMSTELVEEN De organisatoren van 'Kerst aan de Poel' bij de Urbanuskerk in Bovenkerk hebben een nieuwe beeldengroep voor de kerststal aangeschaft. Deze Kerstgroep is vanaf zondag 15 december tot na Kerstmis dagelijks te bezichtigen in de sfeervolle kerst-kerktuin van de St. Urbanus. 

De oude kerstgroep werd vorig jaar september bij de brand in de Urbanuskerk verwoest. De aanschaf van de nieuwe beeldengroep was mogelijk dankzij de opbrengst van diverse activiteiten op de Historische dag van Bovenkerk die in september werd gehouden. Het ging onder meer om rondvaarten op de poel, ritten in de paardentram en kinderactiviteiten. Na een lange zoektocht is in België een geschikte kerstgroep gevonden.

Vorig jaar vond de eerste editie van Kerst aan de Poel plaats. Als gevolg van de brand die de Urbanuskerk had verwoest, vond de Kerstsamenzang toen voor het eerst in de geschiedenis van Bovenkerk niet plaats in de kerk, maar in de tuin naast het kerkgebouw. Het evenement werd gehouden rond een sfeervol verlichte kerststal, die met tientallen kerstbomen wordt omgeven. De kerststal was door vrijwilligers uit oude pallets gebouwd.De kerststal met bevolkt door kinderen als kerstfiguur 

"De eerste kerst in de kerktuin van de Bovenkerkse St. Urbanus was direct een groot succes maar er moesten dingen beter. Als eerste het geluid en dat is nu professioneel opgelost. Het tweede probleem was het zicht op de kerststal die moest hoger staan zodat de achterste belangstellende ook het kerstspel voor en door kinderen konden volgen. Ook dit is opgelost door de stal op een verhoging te plaatsen," vertelt Chris van den Helder van Kerst aan de Poel.

Verder is de kerststal dit jaar gedurende een langere periode te bezichtigen. "Het afgelopen jaar stond de stal maar een paar dagen in de sfeervolle kersttuin met kerstversiering, duizenden lichtjes, tientallen kerstbomen en kaarsen. Dat was echt zonde van al werk wat verzet was om tot dit resultaat te komen," aldus Van den Helder.

''Kerst aan de Poel vindt plaats op zaterdagavond 21 december van 18.00 tot 20.00 uur. Inloop vanaf 17.00 uur. Op het programma staan een kerstsamenzang met een gelegenheidskoor en een kerstverhaal voor en door kinderen. Kinderen worden ook opgeroepen om  verkleed als kerstfiguur te komen.

Nieuw dit jaar is een wensboom waar bezoekers een kaartje met een wens in kunnen hangen. Ook kunnen ze een kaarsje opsteken in de Kerstvijver. "Met een verhoogde kerststal en een andere geluidsinstallatie, chocomel, Glühwein en kerstbrood wordt het weer een heerlijk kerstfeest," aldus Van den Helder.

Kerst aan de Poel wordt georganiseerd door Bewonersplatform Bovenkerk, De Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus en vele vrijwilligers.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie