Burgemeester Poppens met betrokkenen van DUWO en de VU in Uilenstede.
Burgemeester Poppens met betrokkenen van DUWO en de VU in Uilenstede. Gemeente Amstelveen

Kennismakingsbezoek burgemeester Tjapko Poppens aan Uilenstede

6 december 2019 om 10:00 Overig

AMSTELVEEN In het kader van zijn kennismaking met de wijken in Amstelveen heeft burgemeester Tjapko Poppens op 4 december een bezoek gebracht aan studentencampus Uilenstede. Hij sprak met Heleen de Vreese, Christine Willems en Marja Weverling van DUWO studentenhuisvesting en Erna Klein Ikkink en Frans Snijders van de Vrije Universiteit (VU). Het gesprek ging over de ontwikkelingen op de campus, in het wetenschappelijk onderwijs en de noodzaak van meer betaalbare huisvesting voor een groeiend aantal studenten.

Burgemeester Tjapko Poppens bewonderde de moderne faciliteiten en voorzieningen op de campus, zoals Il Caffé, het Sportcentrum, theater Griffioen. Deze voorzieningen worden overigens ook door inwoners van andere delen van Amstelveen gebruikt.

Amstelveen heeft met Uilenstede grootste campus Noord-Europa

Volgens de burgemeester zijn topinstituten zoals de VU van groot belang voor het bedrijfsleven in Amstelveen en de hele regio rond Amsterdam. Daar horen volgens hem passende voorzieningen zoals goede huisvesting bij. "Amstelveen heeft met Uilenstede de grootste campus van Noord-Europa. In al zijn diversiteit is het een bloeiende campus. De banden tussen de gemeente, de VU en DUWO zijn van oudsher goed. Samen werken wij aan een veilige, stimulerende woon- en leefomgeving voor studenten."

In totaal wonen 3400 studenten op Uilenstede waarvan ruim 60 procent aan de VU studeert. Ook een groot deel van de internationale VU-studenten verblijft op de campus. In 2016 werd de campus vernieuwd en uitgebreid onder meer door een subsidie van het Schipholfonds.

Op dit moment werkt DUWO aan de verduurzaming van de campus. Bijvoorbeeld door het plaatsen van zonnepanelen en een proef met een waterstof (H2) installatie voor de verwarming van woningen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie