Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Amstelveen wil markten in Stadshart impuls geven

3 september 2019 om 17:00 Overig

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen heeft de regelgeving voor de vrijdagmarkt op het Stadsplein onder andere op verzoek van de marktadviescommissie aangepast aan huidige inzichten. Zo is de leeftijdsgrens van een vergunninghouder afgeschaft, zijn meer vaste vergunningen voor bepaalde tijd uitgegeven en is de eis dat een ondernemer persoonlijk aanwezig is afgeschaft. De gemeente wil ook de biologische markt die op dinsdag wordt gehouden een nieuwe impuls geven. De nadruk komt te liggen op duurzame en biologische producten en de markt gaat volgend jaar Boerenmarkt Amstelveen heten.

De gemeente is verantwoordelijk voor goede marktregels en naleving daarvan. Deze regels waren al enige tijd niet veranderd. Uit een analyse van de vrijdagmarkt samen met marktondernemers is gebleken dat de werkwijze en regelgeving aan vernieuwing toe waren. In overleg met de marktadviescommissie had de gemeente een onderzoeksbureau gevraagd een analyse te maken van de vrijdagmarkt en te kijken naar het toekomstperspectief. Dat mede met het oog op de toekomstige vernieuwing en verbetering van het Stadshart. Zo is al eerder besloten om de markt meer richting de Rembrandtweg op te schuiven om meer te creëren om het Stadsplein op termijn aantrekkelijker en groener te maken.

Marktondernemers gaven ook aan dat zij omzetverlies lijden bij de jaarlijkse en tijdelijke verplaatsing van de markt tijdens de kerstmarkt en festivals. In overleg met hen is besloten om in aanloop naar een nieuw Stadshart de vrijdagmarkt tijdens deze evenementen deels te plaatsen op het Stadsplein en een deel van de Rembrandtweg en niet langer op het Handelsplein.

BIOLOGISCHE MARKT De gemeente liet ook de biologische markt op dinsdag in het Stadshart tussen Binnenhof en Rembrandthof onder de loep nemen in overleg met marktondernemers. De omvang van de biologische markt liep enigszins terug en deze markt kan dus wel een impuls gebruiken gebruiken en uitbreiden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie