Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Afvalbrengstation op proef 9 zondagmiddagen open

27 augustus 2019 om 07:30 Overig

AMSTELVEEN Het afvalbrengstation op bedrijventerrein Legmeer gaat in september en oktober als proef op zondagmiddag open. "Voor mensen die fulltime werken en op zaterdag op het sportveld staan met de kinderen kan zo'n extra weekend openstelling handig zijn. Bovendien grijpen veel mensen het weekend aan om te klussen of het huis op te ruimen," zegt wethouder Floor Gordon (Afvalbeheer). "Het gaat om een proef die we goed evalueren. Bij succes bekijken we of de zondagopenstelling een permanent karakter kan krijgen." Het onderzoeken van mogelijkheden en consequenties van extra openstelling van het afvalbrengstation op zondag, is opgenomen in het college uitvoeringsprogramma. Het gaat in totaal om 9 extra openstellingen.

Zondagmiddag 1 september is de eerste keer dat het afvalbrengstation op zondagmiddag geopend is. Na de proef vindt een evaluatie plaats. Hierin zijn enquêtes verwerkt die zijn afgenomen onder bezoekers en personeel naast een onderzoek naar de personele, financiële en logistieke consequenties. Het college biedt vervolgens de evaluatie met een voorstel aan de gemeenteraad aan.

Het afvalbrengstation aan Grutterij 26 (bedrijventerrein Legmeer) is voor inwoners in september en oktober op zondagen tussen 12.00 en 16.00 uur extra open. Voor meer informatie over het wegbrengen van grof afval: amstelveen.nl/afval. Wie geen gelegenheid heeft om grof afval weg te brengen, kan een afspraak met de gemeente maken om het tegen betaling op te laten halen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie