Afbeelding
Pixabay

Dode vissen aangetroffen in water in zuiden van bos

Overig

AMSTELVEEN In het zuiden van het Amsterdamse Bos zijn dode vissen aangetroffen in sloten in het gebied tussen camping Het Amsterdamse Bos en de Kleine Noorddijk. Uit onderzoek is gebleken dat de vissterfte is veroorzaakt door een parasiet. De parasieten zijn aangetroffen op baarzen en snoeken. Dit zorgt voor vissterfte, dode vissen drijven in het water. Waar mogelijk haalt de Boswachterij de dode vissen uit het water. Wie in het water parallel aan de Kleine Noorddijk een dode vis ziet drijven, hoeft dat niet te melden. De Bosorganisatie is op de hoogte, meldt zij op haar website.

BOSBAAN Het bosbeheer meldt ook dar de E.coli-bacterie is aangetroffen in het water van de Bosbaan. De Boswinkel geeft voorlopig geen nieuwe toestemmingen om in de Bosbaan te vissen. De sportvisserij is via de koepelvereniging op de hoogte gebracht van de aanwezigheid van de bacterie. De Bosorganisatie houdt de komende periode de kwaliteit van het water in de gaten en meldt wanneer de waarden weer binnen de norm zijn.

Ook de organisatoren van zwemwedstrijden op de Bosbaan worden geïnformeerd. In verband met de vondst van de E.coli-bacterie heeft het organisatiecomité van HEADswimming De Bosbaan besloten om het evenement op zondag 18 augustus niet door te laten gaan.

advertentie
advertentie