Afbeelding
VLN Nieuws

Bewoners Olmenhof Amstelveen noodgedwongen verhuisd, berg afval blijft achter

1 april 2024 om 16:41 Overig

AMSTELVEEN De Olmenhof is nagenoeg leeg, alle bewoners zijn verhuisd. Voor de flat herinnert alleen een berg afval aan hun verblijf. Na 10 jaar tijdelijke verhuur mogen de contracten niet meer verlengd worden. De bewoners van De Olmenhof moeten per 2 april hun sleutels inleveren. Inmiddels is bijna iedereen verhuisd en op een enkele kamer na is de flat leeg. Voor de deur van de flat staan grote containers voor grof vuil. Maar ook naast de containers ligt een enorme berg met spullen en grof afval.

Niet alle bewoners hebben een vervangende woonruimte gevonden. Eén deel van de bewoners moet noodgedwongen weer gaan inwonen bij hun ouders, omdat er geen woonruimte te vinden is in Amstelveen.

Gemeente Amstelveen gaat tijdelijk Oekraïense vluchtelingen opvangen in de Olmenhof. Per 2 april 2024 staat het pand leeg, omdat verhuur aan de huidige huurders op basis van de Leegstandswet dan niet meer mogelijk is. Voor het pand in gebruik kan worden genomen, wordt het beperkt opgeknapt en ingericht voor de opvang. Dat duurt circa drie maanden. De locatie wordt naar verwachting begin juli in gebruik genomen.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie