Het logebouw aan de Amsterdamseweg.
Het logebouw aan de Amsterdamseweg. Loge gamma

Vrijmetselaren houden kennismakingsbijeenkomst in Amstelveen

31 maart 2024 om 11:30 Overig

AMSTELVEEN Vrijmetselaarsloge Gamma in Amstelveen houdt op dinsdagavond 16 april een kennismakingsbijeenkomst voor belangstellenden. De loge biedt daarmee een informele manier om kennis te maken met het genootschap waar een zweem van geheimzinnigheid om hangt.

De vrijmetselarij is een eeuwenoud genootschap van mensen die werken aan zichzelf en de wereld met behulp van symbolen en ritualen ((de schriftelijke vastlegging van een ritueel). Dat klinkt mysterieus en geheimzinnig en daarom is het volgens de loge goed om belangstellenden te ontmoeten. Alle vragen mogen gesteld worden.

KEN U ZELVE

Vrijmetselaren zijn volgens loge Gamma gewone mensen met verschillende achtergronden die vol in het leven staan, breed geïnteresseerd zijn en in de loge een plaats vinden waar ze hun opvattingen, gevoelens en inzichten kunnen delen met andersdenkenden. De vrijmetselarij heeft veel mensen inspiratie gegeven. Wat zij gemeenschappelijk hebben is dat zij werken aan zichzelf en daardoor óók aan de samenleving. Met behulp van rituelen werkt iedere vrijmetselaar aan zijn eigen groei en bewustwording onder het motto “Ken U zelve’.

BROEDERSCHAP

Om te groeien hebben de vrijmetselaars ook elkaar nodig. Zij spiegelen en vergelijken elkaars meningen wekelijks tijdens lezingen (comparities). Zo zoeken zij gezamenlijk en individueel naar de waarden die passen bij hun levensreis. Tolerantie, broederschap en een innerlijke drang om zichzelf te ontwikkelen zijn hier de trefwoorden. ‘Ook heffen we graag samen het glas: het is altijd erg gezellig!’

Wie de kennismakingsavond bij wil wonen, kan per e-mail contact opnemen met de logevoorlichter via info.logegamma@gmail.com. ‘Het aantal plaatsen is beperkt. ‘Dus wees er tijdig bij,’ raadt de loge aan. De bijeenkomst begint om 20.00 uur (Inloop vanaf 19.30 uur).

Als 16 april niet goed uitkomt, kan ook een individueel gesprek aangevraagd worden bij de voorlichter. Voor meer informatie: logegamma.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie