Kinderen spelen de online game Hackshield met twee échte agenten, waaronder de bekende
jeugdagente Kim van der Weij. Zij geven uitleg over cybercriminaliteit en hoe je een Junior Cyber Agent
kunt worden.
Kinderen spelen de online game Hackshield met twee échte agenten, waaronder de bekende jeugdagente Kim van der Weij. Zij geven uitleg over cybercriminaliteit en hoe je een Junior Cyber Agent kunt worden. Gemeente Amstelveen

Amstelveen wijst kinderen met online game ‘HackShield’ op risico’s internet

22 februari 2024 om 16:05 Overig

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen zet samen met de politie het online spel ‘HackShield’ in, om kinderen van 8 tot 12 jaar weerbaar te maken op internet. Veel kinderen spelen games, appen en brengen veel tijd op social media door. Helaas zijn ze zich volgens de gemeente nauwelijks bewust van de gevaren die hier aan kleven. Door het spelen van HackShield leren zij welke gevaren en risico’s er op het internet zijn en hoe zij zich daartegen kunnen beschermen.

HackShield is een online game voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. In het spel proberen kinderen om cybercriminelen te verslaan. Onderwerpen zoals hacken, phishing en nep nieuws komen voorbij. Maar ook betrouwbare links, sociale media en veilige wachtwoorden komen aan de orde. 

Kinderen kunnen zich aanmelden voor HackShield via joinhackshield.com/gemeente/amstelveen en aanvinken dat ze Junior Cyber Agent van de gemeente Amstelveen willen worden. De drie kinderen met de hoogste score ontvangen een uitnodiging van burgemeester Tjapko Poppens en kinderburgemeester Milanka voor de huldiging in juni dit jaar. De drie winnaars worden dan uitgeroepen tot de beste Junior Cyber Agents van Amstelveen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie