De winnaars Santiago Fernandes Ribeiro en Yfke Bakker met de jury. van links naar rechts: Maarten Spaan (Bibliotheek Amstelland), Luut Noordam (BS de Zon), Ada Ruiter (Libris Venstra).
De winnaars Santiago Fernandes Ribeiro en Yfke Bakker met de jury. van links naar rechts: Maarten Spaan (Bibliotheek Amstelland), Luut Noordam (BS de Zon), Ada Ruiter (Libris Venstra). Foto: Orhan Sahin

Leerlingen van Het Palet en Karel Eykman voorleeskampioenen van Amstelland

16 februari 2024 om 14:30 Overig

AMSTELVEEN Santiago Fernandes Ribeiro van basisschool Het Palet Zuid en Yfke Bakker van basisschool Karel Eykman uit Amstelveen zijn woensdag de winnaars geworden van de lokale voorrondes van de Nationale voorleeswedstrijd in regio Amstelland. Negentien schoolkampioenen uit de regio streden in de Bibliotheek Amstelland aan het Stadsplein in Amstelveen om de titel ‘voorleeskampioen’. Na een spannende middag kon de jury de winnaars bekend maken.

De twee winnaars gaan de regio Amstelland vertegenwoordigen tijdens de regionale finale die op zondag 17 maart om 14.00 uur plaatsvindt in Amsterdam. 

Volgens het oordeel van de jury las Santiago zijn goed gekozen fragment met zoveel plezier voor dat hij de jury ermee inpakte. Hij las voor uit ‘Escape Game van Maren Stoffels. De jury was ook vol lof over Yfke die voorlas uit ‘De Griezels’ van Roald Dahl. ‘Door goed om te gaan met tempowisselingen, stemgebruik en oogcontact met het publiek kon zij de emoties in het verhaal uitstekend overbrengen. Zij deed alles gewoon goed,’ aldus de jury. De Bibliotheek heeft beide winnaars van harte gefeliciteerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie