Samen met schooldirecteur Jacquelene Da Silva las wethouder Berhout groep 7 voor uit het boek ‘Ik heb rechten!'
Samen met schooldirecteur Jacquelene Da Silva las wethouder Berhout groep 7 voor uit het boek ‘Ik heb rechten!' Gemeente Amstelveen

Wethouder leest met schooldirecteur voor op internationale dag kinderrechten

20 november 2023 om 20:14 Onderwijs

AMSTELVEEN Om aandacht te geven aan de Internationale Dag van de Rechten van het Kind (20 november) ging wethouder Frank Berkhout (Onderwijs) op bezoek bij de Amstelland International School. Samen met directeur Jacquelene Da Silva las hij leerlingen van groep 7 voor uit het boek ‘Ik heb rechten!’ Het boek is geïnspireerd op UNICEF’s 42+ Rechten van het Kind en geschreven door Jacquelene Da Silva. Ze schreef het boek omdat ze het belangrijk vindt dat alle kinderen en ook hun ouders de kinderrechten kennen. Wethouder Berkhout onderstreept haar missie en daarom krijgen alle scholen in Amstelveen dit boek cadeau van de gemeente.

Tijdens het voorlezen kwamen een aantal van de rechten aan bod. Zo hebben kinderen het recht om te spelen, het recht op gezond voedsel en schoon drinkwater en het actuele recht om beschermd te worden tegen oorlog.

De Internationale Dag van de Rechten van het Kind wordt jaarlijks gevierd op 20 november, omdat de Verenigde Naties op 20 november 1989 het Internationaal Verdrag voor de Rechten van het Kind aannamen. Op deze dag wordt wereldwijd gevierd dat kinderen rechten hebben en dat deze rechten zijn vastgelegd in een internationaal verdrag. Tegelijkertijd wordt er aandacht besteedt aan de verbeterpunten op het gebied van kinderrechten, want nog niet alle kinderrechten worden door alle landen nageleefd. Voor meer informatie: kinderrechten.nl.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie