Bij de feestelijk start van de bouw van het scholencomplex aan Landtong werd symbolisch de eerste paal geslagen.
Bij de feestelijk start van de bouw van het scholencomplex aan Landtong werd symbolisch de eerste paal geslagen. Gemeente Amstelveen

Feestelijke start van bouw scholencomplex Landtong in wijk Groenelaan

5 april 2023 om 12:40 Onderwijs

AMSTELVEEN Onderwijswethouder Frank Berkhout heeft vanmorgen samen met schooldirecteuren Marijke Stenger (De Horizon) en Tijmen Booij (De Akker) de symbolische eerste paal geslagen voor de een modern en duurzaam schoolgebouw met twee scholen, kinderopvang en een grote gymzaal aan Landton in de wijk Groenelaan. Na meer dan 50 jaar wordt het oude scholencluster op deze plek vernieuwd. De kinderen van basisscholen De Horizon en De Akker waren bij het feestelijke startmoment van de bouw van hun nieuwe school aanwezig.

Namens de gemeente sprak onderwijswethouder Frank Berkhout de kinderen van de basisscholen toe. Ze hadden ‘tijdcapsules’ gemaakt die aannemer Putter gaat ingraven in de nieuwe school. “We zijn blij om nu te beginnen met de nieuwbouw van een nieuw en zeer energiezuinig schoolgebouw. Een mooi en praktisch gebouw dat aansluit bij de wensen van de scholen en de kinderopvang. Met een mooi groen schoolplein. Ik hoop dat de kinderen hier met veel plezier naar school zullen gaan,” aldus wethouder Berkhout.

Naast goede isolatie, zonnepanelen, ledverlichting en bronverwarming zet de gemeente bij de bouw in op hergebruik van materialen. Het gaat bijvoorbeeld om traptreden uit de oude scholen en hout van het raadhuis. Maar ook de bomen die gekapt moesten worden voor de bouw, komen terug als kasten in de nieuwe scholen. 

De Kiss and Ride-zone waar ouders hun kinderen kunnen afzetten en ophalen wordt straks tijdens schooltijden gebruikt als extra schoolplein. Volgens planning is het nieuwe complex in de zomer van 2024 klaar. Dit geldt ook voor de nieuwe gymzaal, die onder beheer van AmstelveenSport komt. Tafeltennisvereniging Amstelveen maakt ook gebruik van de gymzaal en heeft haar nieuwe kantine ook in het gebouw.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie