Viering van de Dag van de Leraar. Rechtsvoor D66-raadslid Saloua Chaara.
Viering van de Dag van de Leraar. Rechtsvoor D66-raadslid Saloua Chaara. D66 Amstelveen

Feestelijk gala voor onderwijspersoneel in Amstelveen

31 maart 2023 om 07:00 Onderwijs


AMSTELVEEN De gemeente gaat een evenement organiseren als blijk van waardering voor onderwijzend personeel. Dat heeft de gemeenteraad woensdagavond besloten door het aannemen van een motie van D66. Het evenement, D66 noemt het een ‘onderwijsgala’, moet plaatsvinden op de ‘Dag van de Leraar’, op 5 oktober.

“Het is belangrijk om op die dag stil te staan bij het belang van leraren en ander onderwijspersoneel voor een vrije samenleving waarin iedereen tot zijn recht komt,” aldus D66-raadslid Saloua Chaara. “Juist in deze tijden van een hoge werkdruk en lerarentekorten is het uitspreken van maatschappelijke waardering essentieel.” 

Chaara wees als voorbeeld op het onderwijsgala in Amsterdam. Zij ziet ook mogelijkheden om met zo’n evenement onderwijspersoneel, waar een tekort aan is, te werven. Als het evenement dit jaar een succes wordt, dan zou het jaarlijks georganiseerd moeten gaan worden. 

‘GEEN TAAK GEMEENTE’

Onderwijswethouder Frank Berkhout toonde zich positief. Sommige partijen hadden twijfels. Gonnie Van Rietschoten (Actief voor Amstelveen) merkte op dat haar partij iedere beroepsgroep wel zo’n dag gunt: “Niet alleen leraren, maar ook de bouwvakker, de vuilnisman, de loodgieter, de hovenier, iedereen die hard werkt en niet altijd de waardering krijgt die hij verdient. Maar het organiseren daarvan is niet de taak van een gemeente.” Nora Fakirni (SP) zei het ermee gemoeide geld liever te steken in projecten die rechtstreeks bijdragen aan het onderwijs. 

De motie kreeg 30 stemmen voor en 5 tegen. De tegenstemmers waren Actief voor Amstelveen, SP en BVNL.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie