Wethouders Frank Berkhout en Floor Gordon (midden) geven op basisschool De Pioniers het startsein voor het afvalscheidingsproject.
Wethouders Frank Berkhout en Floor Gordon (midden) geven op basisschool De Pioniers het startsein voor het afvalscheidingsproject. Gemeente Amstelveen

Basisschool De Pioniers start met afvalscheidingsproject

25 maart 2023 om 12:00 Onderwijs

AMSTELVEEN Net als een groot aantal andere basisscholen in Amstelveen gaat ook OBS De Pioniers in Middenhoven leerlingen voorlichten over het belang van goede afvalscheiding. Deze school meldde zich als eerste aan na een oproep van de gemeente voor deelname aan het project ‘Afval scheiden op school’. Andere scholen volgen dit voorbeeld.

Wethouder Frank Berkhout (Afvalbeheer en Onderwijs) en wethouder Floor Gordon (Natuur- en Milieueducatie en Duurzaamheid) gaven op vrijdag 24 maart het startsein voor het project op De Pioniers. Deelnemende scholen krijgen van de gemeente afvalbakjes voor in de klas, minicontainers en afvaleilanden. Een afvaleiland is één grote afvalbak voor vier soorten afval: papier, plastic/metaal/blik/drinkpakjes (PMD), groente/fruit/etensresten (GF) en restafval. Naast middelen krijgt de school ook een educatief programma over afval scheiden en het belang van grondstoffen hergebruiken aangeboden.

HERGEBRUIK GRONDSTOFFEN

 “We zijn er trots op dat basisscholen van ons aanbod gebruik maken,” zegt wethouder Floor Gordon.. “Het is heel belangrijk dat kinderen op vroege leeftijd leren hoe waardevol het is om afval te scheiden zodat we de grondstoffen weer kunnen hergebruiken. Bovendien nemen zij deze kennis mee naar huis en inspireren hiermee het gezin om thuis ook meer afval te scheiden.”

RESTAFVAL BEPERKEN

“Door de minicontainers en bakken aan te bieden, stimuleren we de scholen om nog meer afval te scheiden en hun hoeveelheid restafval te beperken,” vult wethouder Berkhout aan. “De basisscholen scheiden al papier en karton en kunnen nu ook GF en PMD apart inzamelen. Het afval van de scholen nemen wij mee tijdens onze inzamelroute van huishoudelijk afval.”

Adviesbureau De Bries begeleidt de deelnemende scholen en biedt in samenwerking met de gemeente het educatieve programma aan. Basisscholen kunnen zich nog steeds aanmelden voor het afvalscheidingsproject via teamschoon@debries.eu

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie