Minister Dennis Wiersma (tweede van rechts) met van links naar rechts: wethouder Herbert Raat, Annemieke Pieterse (RobotWise), Jet Smit (VVD-raadslid), Elisa De Marco (VVD-raadslid), Darshan Sloot (directeur Ondernemersvereniging Amstelveen), Gerda Bakker (VVD-kandidaat Provinciale Staten), Tamar Neter (eigenaresse RobotWise) en Wrister Grommers (rector Amstelveen College).
Minister Dennis Wiersma (tweede van rechts) met van links naar rechts: wethouder Herbert Raat, Annemieke Pieterse (RobotWise), Jet Smit (VVD-raadslid), Elisa De Marco (VVD-raadslid), Darshan Sloot (directeur Ondernemersvereniging Amstelveen), Gerda Bakker (VVD-kandidaat Provinciale Staten), Tamar Neter (eigenaresse RobotWise) en Wrister Grommers (rector Amstelveen College). Foto: aangeleverd

Onderwijsminister Dennis Wiersma bezoekt RobotWise en Amstelveen College

13 maart 2023 om 13:23 Onderwijs

AMSTELVEEN De minister van primair en voortgezet onderwijs Dennis Wiersma (VVD) heeft vanmorgen het Amstelveen College bezocht. Hij maakte daar kennis met een bijzondere vorm van technisch onderwijs verzorgd door het prijswinnende Amstelveense bedrijf RobotWise. Ook bekeek hij de plannen voor het vernieuwde Medialab van de school.

De minister werd ontvangen door de rector van het Amstelveen College, Wrister Grommers, en door wethouder Herbert Raat. Wiersma kon zelf ervaren wat RobotWise kan betekenen voor het onderwijs door aan te schuiven bij de leerlingen. Daarnaast was hij onder de indruk van de plannen voor vernieuwde Medialab en de hedendaagse techniek waar de leerlingen mee in aanraking komen.

Minister Wiersma heeft scholen recent opgeroepen om te kijken of zij een verbod van het gebruik van mobiele telefoons in overweging zouden willen nemen. Dit om leerlingen beter bij de les te kunnen houden. Het Amstelveen College heeft deze handschoen opgepakt. De reacties van de ouders zijn voornamelijk positief. De leerlingen, en dat mag geen verrassing zijn, staan er iets anders in. De minister is blij met het initiatief van het Amstelveen College en is zeer benieuwd naar de aanpak en de resultaten daarvan in de komende periode.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie