Het aanbod aan cursussen en workshops is zeer divers.
Het aanbod aan cursussen en workshops is zeer divers. Alina Krasieva

Kennismaken met aanbod Platform C tijdens open dag op 3 september

24 augustus 2022 om 14:40 Onderwijs

AMSTELVEEN Wordt het niet eens tijd om die luchtgitaar voor een echte gitaar in te ruilen? Hoe leuk zou het zijn om die Spaanse serie zonder ondertiteling te kunnen volgen? De show te stelen op de dansvloer? Of te kijken of je je kunt meten met de schilderkunsten van Bob Ross? Dan is de open dag van Platform C op zaterdag 3 september iets voor jou! Schrijf je in voor een taalcursus, leer een instrument bespelen of zoek een uitlaatklep voor je creativiteit: begin het nieuwe seizoen met een nieuwe uitdaging!

DIVERS AANBOD Vlak voor het begin van het nieuwe culturele seizoen presenteert Platform C zijn aanbod. Dat is zeer divers: je kunt kiezen uit aanbod op het gebied van muziek, dans, talen, urban arts, beeldende kunst en media. Het programma biedt letterlijk voor elk wat wils: voor de allerkleinsten tot en met volwassenen. “Ons cursusaanbod is voor 0 tot 99 jaar. Voor iedereen die graag iets nieuws wil leren, of je nu beginner bent, of gevorderd,” aldus Madeleine Heijligers, directeur van Platform C. “Tijdens de open dag kun je kennismaken met ons aanbod, en onze docenten. Ben je geïnteresseerd in het leren van een taal? Dan kun je op 3 september direct een intake doen om je niveau te bepalen.” Daarnaast zijn er demonstraties dans, kun je instrumenten uitproberen en meedoen aan workshops. “Het is een laagdrempelige manier om kennis te maken met ons aanbod. Veel mensen vinden het fijn om alvast kennis te kunnen maken met de docenten. Je kunt vragen stellen en samen bepalen op welk niveau je kunt beginnen.”

GEBARENTAAL Komend seizoen is een aantal nieuwe cursussen te volgen. “Voor het eerst kun je gebarentaal bij ons leren. Daarnaast hebben we een aantal nieuwe creatieve cursussen, zoals tekenen op de iPad en filmen en fotograferen en vloggen met je smartphone.” Nieuw is de afdeling Urban Arts, waarmee Platform C zich op jongeren richt. “Hieronder vallen Rap & Beats, Hiphop Dance, Graffiti en DJ-les.”

ONTWIKKELEN Heijligers heeft zin in het nieuwe seizoen. “Ik vind het fijn dat we mensen kunnen helpen om zich op diverse gebieden te ontwikkelen, te laten groeien. We hebben goede en gedreven docenten, die kwaliteit bieden. We hebben een groot en divers aanbod. Men kan zich hier ontwikkelen en Platform C biedt een platform voor alle Amstelveners. Dat doen we in samenwerking met andere culturele instellingen, zoals de Schouwburg, Bibliotheek Amstelland en Museum Jan. Dankzij deze samenwerking wordt ons aanbod nog breder. Dat doen we niet alleen in ons pand in het Stadshart, we zijn ook in de Amstelveense wijken actief. Komend seizoen kan men in vier verschillende wijken cursussen volgen. Iedereen kan bij ons terecht. Ook wanneer je een wat kleinere beurs hebt. Mensen met een AmstelveenPas of de Jeugd Sport & Cultuurkaart krijgen korting op het lesgeld. Ik vind het belangrijk dat onze lessen voor alle Amstelveners toegankelijk zijn.”

INFO De open dag op zaterdag 3 september duurt van 12 tot 16 uur. Inschrijven of aanmelden is niet nodig. Kijk voor meer informatie op www.platform-c.nu.


Rap & Beats, Hiphop Dance, Graffiti en DJ-les vallen onder de afdeling Urban Arts. - Alina Krasieva

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie