Het atrium in het Keizer Karel College. (Foto ter illustratie).
Het atrium in het Keizer Karel College. (Foto ter illustratie). KKC

Leerlingen uit heel Nederland strijden in KKC om de Gouden Vonk

Onderwijs

AMSTELVEEN In het Keizer Karel College (KKC) vindt op vrijdag 24 juni het Multiplier Event van Gaia YES! plaats. Tijdens dit evenement komen scholieren uit het hele land bijeen om te strijden om de Gouden Vonk, de prijs voor de beste inspiratie voor duurzaam jeugdeducatie in 2022.

Henk Petter, docent op het Keizer Karel College schreef samen met zijn partners via Gaia Education uit Nederland maar ook Estland, Spanje en Schotland de ‘Duurzame wereld verhalen-estafette’ uit. De wedstrijd is onderdeel van het integraal duurzaamheidsleerplan dat zij ontwikkelden voor jongeren tussen 14 en 19 jaar, medegefinancierd door Erasmus Plus. Scholieren werden uitgedaagd een verhaal te creëren over duurzame ontwikkelingen in de praktijk. Naast de een traditioneel verhaal konden deelnemers ook een TikTok filmpje, blog met foto of vrij kunstwerk inleveren.

Een groot aantal leerlingen uit het hele land deed mee. Henk Petter, KKC: “Het was prachtig om te zien hoe de leerlingen deze uitdaging aangingen. We hebben de meest uiteenlopende verhalen binnengekregen.” De beste 10 inzenders zullen hun werk presenteren tijdens het Multiplier Event van Gaia YES! Een publieksjury kiest samen met de experts de drie beste inzendingen. Zij ontvangen een mooie prijs en de nummer 1 ontvangt daarnaast de Gouden Vonk, een waardering voor de beste inspiratie voor duurzaam jeugdeducatie in 2022.

Het Keizer Karel College verwelkomt de deelnemers graag in hun onlangs vernieuwde schoolgebouw. Een bijzonder passende locatie, gezien het nieuwe gebouw een duurzaam gebouw is. Er wordt niet langer gebruik gemaakt van gas en op het dak liggen zonnepanelen.

Nan Botting, rector van het KKC is trots op Henk Petter en het werk dat hij verzet heeft voor onderwijs over duurzaamheid. “Het is mooi dat wij ons nieuwe pand op deze manier kunnen inzetten. Wij kijken uit naar een inspirerende middag!”

Het event is open voor iedereen met interesse in dit nieuwe integraal duurzaamheidscurriculum voor middelbare scholen. Aanmelden kan via: Multiplier Event van Gaia Yes! (google.com)

advertentie
advertentie