Afbeelding
Aangeleverd

Welke klas heeft dit schooljaar de leukste juf of meester?

Onderwijs

AMSTELVEEN  De grote vraag van de Superjuffie & SuperMees Verkiezing van 2022 is welke basisschoolklas van Amstelveen en omstreken dit jaar de leukste of liefste juf of meester heeft. Kinderen kunnen hun juf of meester tot uiterlijk 11 juni opgeven.

Kinderen die bijvoorbeeld vinden dat hun meester ze goed helpt met moeilijke lessen of vinden dat ze met de juf over alles kunnen praten, kunnen hem of haar opgeven voor de Superjuffie & SuperMees Verkiezing 2022. Vorig jaar gaven meer dan 250 kinderen hun leerkracht op voor deze verkiezing. Juf Amy van de Roelof Venema School werd toen Superjuffie 2021.

COUPON Boekhandel Libris Venstra Amstelveen organiseert al meerdere jaren deze speciale verkiezing voor leraren. Sinds vorig jaar doet de boekhandel dat samen met de kinderkrant Amstelkids. Achter op de onlangs uitgegeven krant (Amstelkids nummer 9) vinden kinderen een coupon die ze zelf kunnen uitknippen, invullen en inleveren bij de boekhandel op het Stadsplein. Daar staat een grote bus om de ingevulde coupon in te stoppen. Uit alle aanmeldingen worden drie leerkrachten geselecteerd. 

UITREIKING Tijdens een feestelijke bijeenkomst zal de wethouder Jeugd hen in het zonnetje zetten en de Superjuffie of SuperMees bekendmaken. Voor de klassen is er een prijs in de vorm van een boekenpakket en voor de winnaar een persoonlijke prijs. En dit jaar mogen de klassen zelf ook naar de feestelijke uitreiking komen. De prijs zal worden uitgereikt door de kinderburgemeester en de wethouder Jeugd.
“Vorig jaar hebben we ervoor gekozen om, vanwege corona, ook online aanmeldingen te accepteren”, vertelt Ada Ruiter van de boekhandel. “En dat doen we dit jaar weer!” In de mail moeten je naam, leeftijd, school en klas worden vermeld én de naam van de juf of meester die je nomineert. Belangrijk is dat er een motivatie wordt gegeven, met minimaal 25 woorden, waarom voor deze juf of meester is gekozen. De e-mail kan gestuurd worden naar: aruiter@venstra.nl “We hopen dat veel leerlingen hun juf of meester in het zonnetje willen zetten”, sluit Ada af.

advertentie
advertentie