Wethouder Frank Berkhout (Onderwijs), met schooldirecteur Barbarella Janus, mascotte Kangoeroe KIK en kinderen van de Omnibus.
Wethouder Frank Berkhout (Onderwijs), met schooldirecteur Barbarella Janus, mascotte Kangoeroe KIK en kinderen van de Omnibus. Gemeente Amstelveen

Feestelijke start van verlengde schooldag met Kangoeroe KIK

Onderwijs

AMSTELVEEN Het naschoolse programma Kangoeroe KIK (Kansen voor Ieder Kind) is dindsagmiddag feestelijk van start gegaan op Brede School Omnibus. Het programma laat basisschoolkinderen na schooltijd kosteloos meedoen aan leerzame lessen in sport, kunst, cultuur en natuur. De slogan van Kangoeroe KIK is ‘Met sprongen vooruit’. Daarom sprong wethouder Frank Berkhout (Onderwijs) tijdens de aftrap samen met een leerling van hoepel naar hoepel. Onder luide aanmoedigingen van mascotte Kangoeroe KIK, directeur Barbarella Janus en de kinderen van de Omnibus.

“We willen dat alle kinderen in Amstelveen gelijke kansen krijgen. Daarom organiseren we deze verlengde schooldag met behulp van Kangoeroe KIK. Sociaal emotionele achterstanden bij kinderen, opgelopen in de coronaperiode, hopen we zo in te halen,” aldus wethouder Berkhout.

Hij is enthousiast over de verlengde schooldag. “Kinderen kunnen nu na school hun talenten ontdekken en ontwikkelen. Want tijdens de coronaperiode zaten veel kinderen verplicht thuis. Hoewel dat nu gelukkig voorbij is, krijgt niet ieder kind de kans om een inhaalslag te maken. Want niet ieder kind in Amstelveen zit op een sportclub of krijgt van huis uit kunst en cultuur mee. Juist voor deze kinderen biedt dit programma een mooie kans.”

VIER SCHOLEN DOEN MEE Op dit moment doen vier basisscholen mee. De Horizon en Omnibus zijn vlak na de meivakantie begonnen en sinds maandag 23 mei doen ook basisscholen Kindercampus King en De Westwijzer mee. In totaal genieten nu ruim 230 Amstelveense kinderen wekelijks van Kangoeroe KIK. De komende weken en na de zomervakantie sluiten meer groepen en scholen aan.

De gemeente Amstelveen financiert dit naschoolse programma met geld van het Nationaal Programma Onderwijs (NPO). Het rijk heeft dit programma opgezet om onderwijsachterstanden weg te werken die opgelopen zijn tijdens de coronaperiode. De basisscholen krijgen zelf ook geld van het NPO. Waar de gemeente de focus legt op sociaal emotionele achterstanden, gebruiken de scholen het geld voor het wegwerken van cognitieve achterstanden op het gebied van rekenen en taal.


Wethouder Frank Berkhout sprong tijdens de aftrap samen met een leerling van hoepel naar hoepel.Bijschrift - Foto: Gemeente Amstelveen

advertentie
advertentie