Afbeelding
KKC || H. van Soelen

Docent Keizer Karel College ontwikkelt onderwijs voor duurzame ontwikkeling

25 mei 2022 om 09:10 Onderwijs

AMSTELVEEN Henk Petter, docent aan het Keizer Karel College heeft de afgelopen twee jaar gewerkt aan een integraal duurzaamheidscurriculum voor jongeren van 14 tot 19 jaar oud. Petter deed dit samen met een team van partners, allen aangesloten bij Gaia Education. 

Gaia Education is een internationale organisatie die met behulp van onderwijs werkt aan een ‘veerkrachtige toekomst binnen planetaire grenzen waar niemand achterblijft’. Nu het klimaat verandert en de biodiversiteit afneemt is onderwijs voor duurzame ontwikkeling (Education for Sustainable Development) steeds meer van belang. Het ontworpen curriculum helpt jongeren de kennis, vaardigheden, waarden en het gedrag te ontwikkelen die nodig zijn voor onze toekomstige planeet. Onderdeel is ook een verhalenbundel, geschreven voor jongeren, met zestig duurzame voorbeelden uit de praktijk. Het project is medegefinancierd door het Erasmus+ Programma van de Europese Unie.

DUURZAME VERHALENESTAFETTE  Henk Petter en zijn team dagen nu scholen uit om deel te nemen aan de Duurzame wereld verhalenestafette. Ze vragen leerlingen een eigen verhaal te ontwikkelen, naar aanleiding van de thema’s in de verhalenbundel. ‘Een prachtige kans voor scholen die ook aan de slag willen met onderwijs voor duurzame ontwikkeling’, vindt Petter. ‘Er is namelijk nog ruimte voor deelnemers!’

Het verhaal kan zijn in de vorm van een traditioneel verhaal van maximaal 400 woorden, maar ook een blogbericht met foto en maximaal 150 woorden, een TikTok filmpje van 20 seconden of een vrij kunstwerk. De beste tien inzenders van iedere organisatie zullen hun werk presenteren tijdens het Multiplierevent YES. Dit vindt plaats op 24 juni op het Keizer Karel College in Amstelveen. Tijdens het event worden door een publieksjury en een aantal experts de drie beste inzendingen uitgekozen. Zij ontvangen een mooie prijs en de Gouden Vonk, een waardering voor de beste inspiratie voor duurzaam jeugdeducatie in 2022.

Ook deelnemen? Er is nog ruimte voor deelnemers aan de Duurzame wereld verhalenestafette. Een vergoeding voor materiaal- en reiskosten naar het Keizer Karel College is beschikbaar. Aanmelden kan via monica@gaia-nederland.nl. Meer informatie is beschikbaar op: www.esd.college.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie